Celebrul Piedone a incetat din viata la 86 de ani!

Carlo Pedersoli, mai cunoscut sub numele Bud Spencer (n. 31 octombrie 1929 in Napoli), a incetat din viata luni seara! Bud Spencer a fost actor si inotator olimpic italian. El s-a facut remarcat in asa-numitele „western spaghetti” italiene, scrie stiripesurse.ro. Informatia a fost confirmata si de cinema.sky.it.

Bud Spencer a murit! Familia a anuntat oficial decesul

"Cu cele mai mari regrete, trebuie sa va transmitem ca Bud a plecat in urmatoarea sa calatorie. Familia Pedersoli", au scris apropiatii pe contul oficial de Twitter al lui Bud Spencer.

”Tata a plecat dintre noi, impacat, astazi, la ora 18.15. Nu a suferit, am fost cu totii langa el, iar ultimele lui cuvinte au fost acestea: «Va multumesc»”, a declarat Giuseppe Perdersoli.

Bud Spencer - Biografie

Bud Spencer, al carui nume real a fost Carlo Pedersoli, nascut la Napoli, pe 31 octombrie 1929, a fost un actor, regizor si fost inotator profesionist italian. A devenit celebru gratie filmelor de actiune cu accente comice, in care a jucat alaturi de partenerul sau de pe marele ecran Terence Hill. Dupa ce s-a remarcat in tinerete ca inotator de mare succes, a obtinut o diploma in drept si a inregistrat mai multe patente si inventii. A obtinut, de asemenea, licenta de pilot de avioane si de elicoptere si a sprijinit numeroase fundatii de caritate pentru copii, inclusiv Spencer Scholarship Fund, scrie NEWS.ro.

Bud Spencer si Terence Hill au jucat, produs si regizat impreuna peste 20 de filme.

Din 1947 pana in 1949 a lucrat pentru consulatul italian din Recife (Brazilia), unde a invatat limba portugheza, pe care a ajuns sa o vorbeasca fluent. A adoptat numele de scena Bud Spencer in 1967, un nume ce aduce un omagiu lui Spencer Tracy si brandului sau preferat de bere, Budweiser.

In tinerete, in calitate de inotator profesionist, Bud Spencer a fost primul italian care a inotat proba de 100 de metri liber in mai putin de 1 minut. Pe 19 septembrie 1950 a parcurs aceasta distanta in 59,5 secunde.

In 1951, la Jocurile Mediteraneene, a castigat medalia de argint in proba de 100 metri liber.

Bud Spencer a participat la Jocurile Olimpice de vara de la Helsinki din 1952, unde s-a calificat in semifinalele acestei probe. Patru ani mai tarziu, a reusit aceeasi performanta si la Jocurile Olimpice de vara de la Melbourne.

Ca jucator de polo, a castigat campionatul italian in 1954 cu echipa S.S. Lazio.

Citeste si:
Românii din Italia vor să fie recunoscuți oficial drept minoritate...
Românii din Italia vor să fie...

Si-a incheiat cariera de inotator profesionist, brusc, in 1957.

S-a mutat in America de Sud, unde a lucrat pentru o firma americana de constructii rutiere, in Argentina, apoi la o firma de automobile din Caracas, Venezuela. La inceputul anilor ’60 s-a intors la Roma, unde s-a casatorit si a lucrat la casa de muzica RCA.

Primul lui rol intr-un film a fost acela pe care l-a interpretat in ”Quel fantasma di mio marito”, o comedie italiana turnata in 1949, dar lansata in 1950. A jucat apoi rolul unui soldat din Garda Pretoriana in celebrul film ”Quo Vadis”, turnat in Italia, in 1951.

In anii 1950 si in prima jumatate a anilor 1960, a jucat in mai multe lungmetraje italiene, insa cariera lui ”se situa in liga inferioara pana la sfarsitul anilor 1960”, potrivit spuselor sale.

L-a cunoscut pe viitorul lui partener de pe marele ecran, Terence Hill, in timpul filmarilor de la ”Hannibal”, in 1959. Cei doi au pus atunci bazele unui parteneriat de mare succes si au lucrat impreuna la peste 20 de filme din seria ”Piedone”. In Romania, cele mai cunoscute dintre aceste filme sunt ”Piedone, comisarul fara arma” (1973), ”Comisarul Piedone la Hong-Kong” (1975), ”Doi superpolitisti” (1976), ”I se spunea Buldozerul” (1978), ”Piedone africanul” (1978), ”Par si impar” (1978), ”Un serif extraterestru” (1979), ”Piedone in Egipt” (1979), ”Toate mi se intampla numai mie” (1980), ”Detectiv cu greutate” (1993).

Citeste si:
Sebastian Stan, actorul român de la Hollywood, intră în competiția...
Sebastian Stan, actorul român...

In 1983, a jucat in drama pentru televiziune ”Extralarge”. In 2001 a jucat in filmul ”Cantand in spatele paravanului”.

Ultima lui aparitie la televiziune s-a produs in 2010, in productia ”I delitti del cuoco”, un lungmetraj TV de fictiune produs de postul Canale 5.

In ultimele luni de viata s-a concentrat pe redactarea celui de-al treilea volum din seria sa de memorii, ce urma sa fie publicat in Germania. Primele doua volume sau vandut in peste 200.000 de exemplare.

Bud Spencer era casatorit din 1960 cu Maria Amato, cu care a avut trei copii - Giuseppe, nascut in 1961, Christine, nascuta in 1962, si Diamante, nascuta in 1972.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.