Actorul Salman Khan, o vedeta a industriei de la Bollywood, a generat controverse puternice in India si are la dispozitie o saptamana pentru a-si cere scuze in mod public, dupa ce a declarat in fata unor reporteri ca programul sau de lucru este atat de aglomerat, incat se simte uneori ca ”o femeie violata”, informeaza bbc.com.

Daca Salman Khan nu va prezenta scuze publice, National Commission for Women (NCW) a anuntat ca il va da in judecata pe starul indian.

Salman Khan a inteles destul de repede ca a facut o gafa si retractat declaratia, insa comentariul sau a fost aspru criticat in mass-media din tara lui.

Utilizatorii de pe Twitter l-au publicat pe starul indian, iar hashtag-ul #InsensitiveSalman (#InsensibilulSalman) a fost des folosit, marti, de internautii din India.

Fanii actorului s-au organizat la randul lor si au luat apararea starului, intr-o campanie de imagine ce foloseste hashtag-ul #SalmanMisquoted (#Salmancitateronat).

Un brutal viol in grup urmat de asasinarea unei studente din capitala indiana New Delhi in 2012 a generat numeroase proteste si adoptarea unor legi noi impotriva violului in aceasta tara.

Cu toate acestea, agresiunile sexuale comise impotriva femeilor au continuat in India.

Salman Khan interpreteaza rolul unui pugilist in urmatorul lui film, intitulat ”Sultan”.

Declaratia completa a actorului, potrivit inregistrarilor audio publicate in mass-media indiana, a fost formulata in felul urmator: ”Atunci cand ieseam din acel ring, eram, cu adevarat, ca o femeie violata care iese de acolo”, potrivit News.ro.

Dupa ce jurnalistii au inceput sa rada, actorul a spus: ”Nu cred ca ar fi trebuit sa spun asta”. Apoi, Salman Khan a incercat sa explice mai bine si a spus ca, dupa antrenamente si filmari intense, ii era foarte greu sa mearga.

Salman Khan, nascut pe 27 decembrie 1965, este un actor si producator indian. Datorita numerosilor admiratori din Asia si in randul diasporei indiene din lumea intreaga, Salman Khan este unul dintre cei mai populari si mai profitabili actori din industria cinematografica indiana.

Citeste si:
Frații Tate, trimiși în judecată de DIICOT. Sunt acuzați de viol,...
Frații Tate, trimiși în...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.