Este cunoscut la nivel planetar ca fiind chitaristul Queen, in ochii multora, cea mai buna trupa rock din toate timpurile. Brian May are insa o mare pasiune si ea nu e chitara.

Marti seara, pe scena din Bucuresti, Brian May va urca pentru a interpreta celebrele piese Queen. In momentul in care va urca pe scena, o sa-l priviti cu alti ochi, pentru ca pasiunea acestuia este una nemaintalnita in lumea rockului. Chitaristul Queen este pasionat de astrofizica, iar pasionat e putin spus. A studiat la inceputul anilor `70 Fizica si Matematica la Imperial College din Londra, dar a fost nevoit sa-si opreasca ascensiunea academica pentru o alta pasiune, chitara.

Din 1974, Queen a inregistrat un succes uluitor, iar turneele mondiale l-au impiedicat pe Brian sa-si finalizeze studiile, cu toate ca in aceasta perioada a (co)semnat doua lucrari stiintifice bazate pe observatiile pe care acesta le-a facut din Tenerife, de la Teide Observatory. In 2006 si-a reluat doctoratul la aceeasi universitate din Londra, iar in 2007 si-a predat teza de doctorat ("A Survey of Radial Velocities in the Zodiacal Dust Cloud" n.r.), iar in data de 14 may 2008 i-a fost inmanat titlul de doctor in astrofizica.

Lista completa a lucrarilor sale poate fi citita aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.