LifeStar 9 Iunie 2016 16:45
Ed Sheeran a fost dat in judecata pentru 20 de milioane de dolari, intr-un proces in care a fost acuzat de plagiat de doi artisti, care au spus ca una dintre piesele din repertoriul cantaretului britanic, intitulata ”Photograph”, a fost copiata dupa o compozitie a lor, informeaza voici.fr.

Ed Sheeran, in varsta de 25 de ani, a lansat numeroase cantece de succes, precum ”Lego House”, ”The A Team”, ”Sing”, ”Give Me Love”, a compus single-uri pentru mai multi artisti - Taylor Swift si One Direction -, iar piesa lui intitulata ”Thinking Out Loud” s-a clasat de curand pe primul loc in topul preferintelor exprimate de mii de tineri casatoriti din lumea intreaga.

Tanarul artist britanic a fost acuzat de plagiat de doi autori-compozitori care au spus ca single-ul ”Photograph”, lansat in 2015, al carui videoclip a generat peste 200 de milioane de vizualizari pe YouTube, reprezinta ”o copie palida” a cantecului lor ”Amazing”, compus in 2009 si interpretat de castigatorul editiei britanice a emisiunii ”X Factor” din 2010, Matt Cardle.

Johnny McDaid, membru al trupei Snow Patrol, care a compus cantecul ”Photograph” in colaborare cu Ed Sheeran, a fost si el dat in judecata.

Potrivit acuzatorilor, cele doua cantece ar avea 39 de note in comun, acelasi ritm si aceeasi masura muzicala. Din acest motiv, Martin Harrington si Tom Leonard au cerut daune de 20 de milioane de dolari.

”Clientii mei sunt autori-compozitori profesionisti”, a declarat avocatul acestora, Richard Busch, pentru NBC News. ”Munca lor este viata lor, iar eu sunt onorat ca au avut incredere sa apeleze la serviciile mele in acest proces foarte important”, a adaugat el.

Cazul reaminteste de acela care i-a opus familiei cantaretului Marvin Gaye pe cantaretii Robin Thicke si Pharell Williams, acuzati ca au plagiat hitul ”Got to Give It Up” din 1977 in single-ul de succes mondial ”Blurred Lines” din 2013, scrie News.ro.

Citeste si:
Primul pacient din România care a câștigat un proces de judecată...
Un pacient a avut câștig de...

Robin Thicke si Pharell Williams au pierdut acel proces, iar familia artistului, aparata de acelasi Richard Busch, a primit daune de 5,3 milioane de dolari.

Ed Sheeran a lansat 2 albume de studio, 14 EP-uri si 24 de single-uri solo si 11 in colaborare cu alti artisti si 20 de videoclipuri muzicale. Single-urile sale au fost descarcate de aproape 17 milioane de ori pe internet in Statele Unite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.