LifeStar 23 Mai 2016 17:42
Cantareata britanica Adele si Cantaretul si producatorul de muzica canadian The Weeknd, s-au numarat printre marii castigatori ai Galei Premiilor Muzicale Billboard 2016, care a avut loc duminica seara, pe T-Mobile Arena din Las Vegas, Nevada, informeaza contactmusic.com.

Cantaretul si producatorul de muzica canadian The Weeknd, pe numele sau Abel Makkonen Tesfaye, care a primit 19 nominalizari la Gala Premiilor Muzicale Billboard 2016, a dat startul evenimentului muzical castigand primul trofeu al noptii, Premiul pentru Cel mai bun artist din Top Hot 100, pe care l-a dedicat regretatului sau idol, Prince.

Apoi, acesta a adaugat pe lista mai multe premii in nume propriu printre care Premiul pentru cel mai bun cantec R&B pentru melodia „The Hills”, Premiul pentru Artistul cu cele mai multe melodii difuzate la radio, si Artistul cu cele mai mari vanzari, dar a pierdut premiul pentru Cel mai bun artist (masculin) in favoarea lui Justin Bieber.

Adele a luat nu mai putin de cinci premii in cadrul ceremoniei din Las Vegas, obtinand marile trofee pentru Cel mai bun artist, Premiul pentru Cea mai buna artista, Cea mai vanduta melodie (pentru „Hello”), Cel mai bun album din Top Billboard 200 (pentru albumul ''25'').

Cantareata britqanica de muzica soul nu a fost prezenta personal la eveniment, aceasta fiind in timpul unui turneu, dar muziciana a trimis un mesaj video pentru a-si exprima multumirea si aprecierea sa pentru fani, declarand: "Sunt incantata, va multumesc foate mult."

Ceremonia din 2016 a fost una a omagiilor muzicale, cantareata Britney Spears deschizand gala care a avut loc pe T-Mobile Arena cu un potpuriu din hit-urile sale printre care "Work B**ch", "Womanizer", "I'm A Slave 4 U" si "Toxic", si a primit Premiul Billboard Millenium in semn de recunoastere a unei carierei remarcabile si a influentei in industria muzicala, scrie MEDIAFAX.

Un alt mare premiu a mers catre Celine Dion care a primit Premiul Billboard Icon acordat chiar de fiul sau adolescent Rene-Charles, iar aceasta i-a dedicat trofeul regretatului sau sot si manager, Rene Angelil, care a murit de cancer in ianuarie 2016.

Citeste si:
Cine sunt câștigătorii Galei Green Report?
Cine sunt câștigătorii Galei...

Pink, Justin Bieber, Blake Shelton si Gwen Stefani au oferit un spectacol pe cinste, dar Kesha a fost ovationata indelung pentru omagiul sau adus lui Bob Dylan prin coverul acesteia "It Ain't Me Babe", in timp ce Madonna a incheiat spectacolul cu o transpunere a melodiei lui Prince "Nothing Compares 2 U", pe care a cantat-o pe un tron purpuriu in memoria prietenului sau, care a murit la casa sa din Minnesota, in aprilie 2016. Aceasta a fost insotita pe scena de Stevie Wonder, care s-a alaturat cantaretei pentru a canta "Purple Rain".

Lista castigatorilor a Premiilor Muzicale Billboard 2016, editie prezentata de Ciara si Ludacris este:

Cel mai bun artist: Adele

Cel mai bun artist debutant: Fetty Wap

Cel mai bun artist (masculin): Justin Bieber

Cea mai buna artista: Adele

Cel mai bun duet/grup: One Direction

Citeste si:
Britney Spears, „la cuțite” cu sora ei. Îi cere să nu mai facă uz...
Britney Spears, „la cuțite”...

Cel mai bun album din Top Billboard 200: Adele (''25'')

Cel mai bun artist din Top Hot 100: The Weeknd

Cea mai difuzata melodie (audio): The Weeknd (''The Hills'')

Cea mai difuzata melodie (video): Silento (''Watch Me'')

Premiul Icon - Celine Dion

Premiul Millenium - Britney Spears

Cel mai bun artist din retelele sociale: Justin Bieber

Cel mai bun album R&B: The Weeknd (''Beauty Behind The Madness'')

Artistul cu cel mai profitabil turneu: Taylor Swift

Artistul cu cele mai multe melodii difuzate la radio: The Weeknd

Cel mai bun artist rap: Drake

Cel mai bun artist de muzica country: Luke Bryan

Cel mai bun album rock: Blurryface (''twenty one pilots'')

Cel mai bun album rap: Meek Mill (''Dream Worth More Than Money'')

Cel mai bun album de muzica country: Chris Stapleton (''Traveller'')

Cea mai buna melodie din Top Hot 100: Wiz Khalifa & Charlie Puth — 'See You Again'

Citeste si:
Adele și iubitul se mută într-o casă care i-a aparținut lui...
Adele și iubitul ei se mută...

Cea mai vanduta melodie: Adele (''Hello'')

Billboard Chart Achievement : Rihanna


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.