LifeStar 4 Mai 2016 10:42
The Chilis au dezvaluit luni, pe pagina de Twitter a trupei, titlul urmatorului single pe care il lanseza pe 5 mai, la nu mai putin de cinci ani dupa ultimul lor album.

Piesa se va numi "Dark Necessity" si marcheaza "o noua era" pentru trupa, dupa cum spunea basistul Flea intr-un interviu

Single-ul "Dark Necessitie" este un teaser pentru ce va urma: in luna ianuarie, liderul trupei, Anthony Kiedis a destainuit ca formatia face "brainstormig" si munca de creatie pentru finalizarea viitorului album. Printre producatorii albumului se numara Danger Mouse si producatorul britanicilor de la Radiohead, Nigel Godrich, transmite Entertainment Weekly.

"Compusesem multe piese inainte de a colbora cu Danger Mouse. Apoi noi spuneam, gata, am compus cantecul, dar Danger Mouse se opunea. Nu, hai sa compunem alte piese in studio, zicea Danger Mouse. Ei bine, ne-am acomodat si am compus alte piese, pana in final. E bine ca am facut asa", a spus Kiedis la show-ul radio Joney’s Jukebox gazduit de Steve Jones de la Sex Pistols.

"Danger Mouse e producatorul. Intram intr-o noua era rock si suntem entuziasmati. E totul nou si diferit, fara a sacrifica punctele noastre forte.", a spus basistul Flea intr-un interviu acordat jurnalistilor de la Q Magazine.

Infiintat in urma cu aproape 30 de ani, de Flea (chitara bass) si Anthony Kiedis (solist), buni prieteni din copilarie, grupul californian Red Hot Chili Peppers a devenit unul dintre numele majore din muzica rock a anilor 1990, scrie MEDIAFAX.

Trupa a lansat pana in prezent 10 albume, debutand cu "The Red Hot Chili Peppers" (1984) si continuand cu "Freaky Styley" (1985), "The Uplift Mofo Party Plan" (1987), "Mother's Milk" (1989), "Blood Sugar Sex Magik" (1991), "One Hot Minute", "Californication" (1999), "By the Way" (2002), "Stadium Arcadium" (2006) si "I'm with You" (2011).

Citeste si:
...

Una dintre cele mai de succes trupe din istoria rock, Red Hot Chili Peppers a vandut mai mult de 70 de milioane de discuri, inclusiv 5 LP-uri premiate de mai multe ori cu discul de platina, si a castigat sapte premii Grammy.

Trupa americana a sustinut un concert si in Romania, pe 31 august 2012, la Arena Nationala din Bucuresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.