Teatrul "Stela Popescu" urmeaza sa fie infiintat, potrivit unei hotarari a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, adoptata joi, 28 aprilie.

Teatrul "Stela Popescu" va fi o noua institutie publica de cultura, finantata partial de la bugetul local al Municipiului Bucuresti si va avea sediul in incinta Palatului National al Copiilor din bulevardul Tineretului.

Obiectul de activitate al Teatrului "Stela Popescu" constituie producerea si prezentarea de productii artistice, in principal spectacole coregrafice, dar si muzicale, realizate in regim individual sau in parteneriat cu alte institutii de profil, publice sau private, informeaza MEDIAFAX.

Organigrama aprobata are un numar total de 43 de posturi, dintre care sase sunt de conducere, potrivit hotararii adoptate in sedinta de joi a Consiliului. Detalierea obiectului de activitate, conform proiectului adoptat, este realizarea si promovarea de productii/ coproductii artistice autohtone si universale de tipul spectacolelor coregrafice, de balet clasic si contemporan; promovarea culturii muzicale prin spectacole de balet in vederea educarii si dezvoltarii culturale a copiilor si tinerilor; initierea si sustinerea proiectelor educativ-culturale pentru stimularea cresterii consumului cultural.

De asemenea teatrul are ca obiectiv de activitate producerea si prezentarea baletelor realizate in regim individual sau in parteneriat cu alte institutii de profil, publice sau private; initierea si sustinerea de proiecte educativ-culturale si social-formative in parteneriat cu institutii de profil; activarea in retele culturale europene de profil din tara si din strainatate; colaborarea cu institutiile de invatamant si oferirea unui sprijin calificat scolilor in vederea derularii unor proiecte valoroase; organizarea si desfasurarea de programe educationale, de perfectionare si formare continua a artistilor si personalului specializat, de activitati de creatie si cercetare in domeniul artistic-balet si tehnic, pentru meseriile de scena.

Fiind vorba despre o institutie culturala de stat, managerul (directorul) va fi numit in urma castigarii concursului de proiecte de management si va conduce institutia, cu care Primarul General incheie contract de management, in conditiile legii.

Citeste si:
Agri Trade Summit 2024, o nouă ediție de succes
Agri Trade Summit 2024, o...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.