Artistii vor avea datoria de a vota, pentru a selecta castigatorii premiilor de top din cadrul festivalului, incluzand prestigiosul Palme d'Or, care va fi anuntat la sfarsitul festivalului, in data de 22 mai.

Kirsten Dunst si Donald Sutherland vor face parte din juriul celei de-a 69-a editii a Festivalului de la Cannes, contribuind la alegerea castigatorilor din acest an, informeaza contactmusic.com.

Veteranul actor Sutherland, in varsta de 80 de ani, si Dunst, care a castigat premiul pentru cea mai buna actrita, pentru rolul din drama "Melancholia", la editia cu numarul 64 a festivalului, in 2011, vor fi membrii juriului prezidat de regizorul, scenaristul si producatorul australian George Miller.

Ceilalti actori care se vor aseza la masa juratilor sunt: Mads Mikkelsen, actorul danez recunoscut pentru interpretarea personajului Hannibal in serialul de televiziune cu acelasi nume; cantareata si actrita franceza Vanessa Paradis; regizorul Arnaud Desplechin si producatorul de filme Laszlo Nemes al carui film "Son of Saul/ Fiul lui Saul" i-a adus in palmares premiul Oscar pentru cel mai bun film strain si Grand Prize la festivalul Cannes, in 2015.

A 69-a editie a festivalului de la Cannes se va desfasura in perioada 11 - 22 mai, iar juriul festivalului va fi prezidat de regizorul, scenaristul si producatorul australian George Miller. Cel mai recent film al lui George Miller, "Mad Max: Drumul furiei/ Mad Max: Fury Road", a fost prezentat la editia din 2015 a Festivalului de la Cannes, in afara competitiei, scrie MEDIAFAX.

Actrita americana Kirsten Dunst, nascuta pe 30 aprilie 1982, s-a facut remarcata in filmul "Interviu cu un vampir: Cronicile Vampirilor" (1994), in care a jucat alaturi de Brad Pitt si Tom Cruise, obtinand o nominalizare la Globurile de Aur si premiul pentru cel mai bun debut la MTV Movie Awards. In 1995, a fost inclusa in lista celor mai frumosi 50 de oameni realizata de revista People.

Actrita a fost apreciata pentru interpretarea din "Sinuciderea fecioarelor" (1999) semnat de Sofia Coppola, regizoare cu care a mai colaborat si la "Marie-Antoinette" (2006), pelicula in care Dunst a avut rolul titular. De asemenea, a fost distribuita in filmul lui Michael Gondry "Stralucirea eterna a mintii neprihanite", in 2004, jucand alaturi de Jim Carrey si Kate Winslet, si a devenit celebra gratie filmelor din seria "Omul-Paianjen".

Citeste si:
„Bravo, ai stil!” 2023 se va difuza pe un alt canal. Când începe...
„Bravo, ai stil!” 2023 se va...

Donald Sutherland este cunoscut de publicul larg datorita interpretarii personajului negativ din franciza "Hunger Games/ Jocurile Foamei", unde i-a dat viata Presedintelui Snow. Printre altele, actorul are in palmares doua Globuri de Aur si un premiu Primetime Emmy.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.