Interpretul melodiei "Me & Mrs. Jones", cantaretul de muzica soul Billy Paul, a murit, la varsta de 80 de ani, duminica, 24 aprilie, informeaza contactmusic.com.

Anuntul a fost facut pe site-ul regretatului artist: "Cu regret si durere in inimi, anuntam ca Billy a trecut in nefiinta, astazi, in casa sa, in urma unei afectiuni medicale grave. Am dori sa transmitem sincere condoleante sotiei sale Blanche si familiei. Lumea deplange pierderea unui alt artist maret... Billy cu siguranta ne va lipsi".

Managerul artistului, Beverly Gay, a confirmat decesul, dezvaluind ca Billy Paul a murit la o saptamana dupa ce a fost diagnosticat cu cancer.

Nascut Paul Williams, artistul a debutat in industria muzicala pe scena orasului Philadelphia, din Pennsylvania, pe cand era adolescent. Saxofonistul Charlie Parker i-a fost mentor pentru scurt timp.

Folosindu-se de sfaturile primite de la acesta, Paul s-a imbarcat intr-o cariera muzicala, dupa ce a terminat serviciul militar in cadrul Armatei din SUA, alaturi de Elvis Presley.

Si-a lansat albumul de debut, "Feelin' Good at the Cadillac Club", in 1968, sub eticheta casei de productie "Kenny Gamble's Gamble Records", dar a devenit cu adevarat faimos in 1972, cand a lansat melodia despre aventura sa cu o femeie maritata. Cantecul, scris de Gamble si partenerul sau, Leon Huff, a ajuns numarul 1 in Billboard Hot 100 si le-a adus in palmares un premiu Grammy.

Intre 1968 si 1988, Billy Paul a lansat 15 albume. Gamble l-a poreclit "profetul" si "zeul instrumentelor".

In luna ianuarie a acestui an, regretatul cantaret a implinit 80 de ani, primind o telegrama de la presedintele Barack Obama, scrie MEDIAFAX.

Intr-o poastare pe site-ul personal, se arata: "Lui Billy tocmai i-a urat 'La Multi Ani' presedintele Obama. De asemenea, acesta i-a recunoscat contributia de zeci de ani in muzica. Presedintele si sotia sa, Michelle Obama, i-au urat toate cele bune in urmatorii ani. Billy e incantat!".

Citeste si:
Doliu în lumea filmului internațional. Ryan O'Neal s-a stins din viață
Doliu în lumea filmului...

Pe langa piesa "Me & Mrs. Jones", interpretul a cunoscut succesul datorita cover-ului dupa Paul McCartney a piesei "Let 'Em In" si provocatoarea piesa "Am I Black Enough For You?/ Sunt suficient de negru pentru tine?".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.