Una dintre cele mai prestigioase ceremonii de la Hollywood, Globurile de Aur, care anul acesta a avut loc pe 10 ianuare, va schimba regulile dupa ce pelicula "The Martian/ Martianul" a fost desemnat cel mai bun film la categoria comedie/ musical.

De asemenea, o alta controversa a ceremoniei din acest an a fost faptul ca actorul Matt Damon, interpretul rolului principal din "Martianul", a primit trofeul pentru cel mai bun rol principal masculin intr-un film - comedie/ musical.

Decizia producatorilor de a participa cu "The Martian" la categoria comedie a fost intens criticata de cei din industria cinematografica. Regizorul filmului "Trainwreck", Judd Apatow, a afirmat ca cei care produc drame cu tenta umoristica nu ar trebui sa "participe la orice categorie au chef" si s-a intrebat, in mod ironic, daca filmele in care joaca actori asiatici ar trebui sa concureze la categoria "cel mai bun film strain".

Acum, organizatorii Globurilor de Aur, Asociatia presei straine de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association/ HFPA), s-au asigurat ca astfel de probleme nu vor aparea si in editiile viitoare.

Noua regula va insemna ca "dramele cu accente comice vor intra in competitie ca drame", potrivit Entertainment Weekly.

"The Martian", regizat de Ridley Scott, a castigat Globul de Aur pentru cel mai bun film la categoria comedie/ musical, in fata peliculelor "The Big Short", "Joy", "Spy" si "Trainwreck", in regia lui Apatow.

La premiile Critics' Choice, Judd Apatow i-a adresat cateva cuvinte acide actorului Matt Damon.

"Matt Damon ma priveste chiar in clipa asta. Dupa toata 'comedia de la Globurile de Aur'. Nu avem decat un premiu, Matt, asta e tot ce primim. Sunt ca un tocilar in curtea scolii, iar tu mi-ai furat banii de mancare", a declarat Judd de pe scena.

In prealabil, regizorul "Trainwreck", postase pe Twitter: "Sa incerci sa domini categoria comedie, cand de fapt esti drama, din frica fata de competitia din acea categorie, este o miscare plina de lasitate".

Citeste si:
Globurile de Aur 2023. Cine sunt marii câștigători ai ediției din...
Globurile de Aur 2023. Cine...

Modificarea acestei reguli se afla printre cele 11 pagini de schimbari ce vor fi aduse ceremoniei Globurilor de Aur, din 2017.

Anul viitor, decernarea premiilor va fi sustinuta pe 8 ianuarie.

Filmul "Martianul/ The Martian", regizat de Ridley Scott, ii are ca protagonisti pe actorii Matt Damon, Jessica Chastain, Kristen Wiig si Kate Mara si a avut premiera in Romania pe 2 octombrie, 2015.

Matt Damon a castigat premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu, pentru filmul "Good Will Hunting". Francizele cinematografice "Ocean's" si "Jason Bourne" i-au adus actorului Matt Damon statutul de star la Hollywood si, totodata, numeroase colaborari cu regizori si actori de succes. Astfel, Matt Damon a jucat, printre altele, in "Cartita", regizat de Martin Scorsese, "Agentia secreta", de Robert de Niro, si "Syriana", de Stephen Gaghan. El apare si pe afisul filmului "Informatorul!/ The Informant!", regizat de Steven Soderbergh, in drama "Invictus", regizata de Clint Eastwood, dar si in "Fratii Grimm", de Terry Gilliam, lansat in 2005. De asemenea, Matt Damon a jucat alaturi de Jodie Foster in superproductia hollywoodiana "Elysium".

Citeste si:
Secrete "din culise": 9 lucruri mai putin stiute despre Matt Damon
Secrete "din culise": 9...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.