Lungmetrajul „Ilegitim” a castigat Marele Premiu, „Prix Sauvage”, la cea de-a XI-a editie a Festivalului „L’Europe autour de l’Europe” de la Paris.

In cadrul galei a mai fost acordata o Mentiune Speciala actritei Alina Grigore, pentru rolul principal pe care-l joaca in pelicula regizata de Adrian Sitaru. Productia, care a avut premiera mondiala la Festivalul International de Film de la Berlin, va rula pe marile ecrane din Franta din 8 iunie.

In plus, „Ilegitim” isi continua traseul festivalier si va avea premiera, la sfarsitul acestei saptamani, in Portugalia. Filmul va rula pe 24 aprilie in cadrul prestigiosului eveniment cinematografic – IndieLisboa. „Ilegitim”, unul dintre cele mai provocatoare filme romanesti din ultimii ani, spune povestea a doi frati (Alina Grigore si Robi Urs) si a iubirii lor ilegitime, scrie MEDIAFAX.

Prezent in sectiunea Forum a celei de-a 66 editii a Festivalului International de Film de la Berlin, lungmetrajul „Ilegitim” a castigat Premiul C.I.C.A.E – „Confédération Internationale des Cinémas d’Art et d’Essai” (Confederatia Internationala a Cinematografelor de Arta).

Din distributie fac parte Adrian Titieni, Bogdan Albulescu, Alina Grigore dar si actori neprofesionisti din cadrul scolii de actorie InLight – Robi Urs, Cristina Olteanu, Miruna Dumitrescu, Liviu Vizitiu, Mihaela Perianu.

Scenariul a fost scris de Adrian Sitaru si Alina Grigore, imaginea poarta semnatura lui Adrian Silisteanu si Alexandru Lorian Timosca, montajul a fost realizat de Mircea Olteanu si Theo Lichtenberger in timp ce de sunet s-au ocupat Ioan Filip si Dan-Stefan Rucareanu, producator Anamaria Antoci.

„Ilegitim” este o productie Domestic Film, in coproductie cu Film Produkcja Polonia si Damned Films Franta, cu sprijinul Altex si HBO Romania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.