Dan Teodorescu, solistul de la Taxi a publicat un mesaj pe pagina oficiala de Facebook a trupei Taxi, in care spune ferm ca: "piesa nu este un manifest impotriva Catedralei Mantuirii Neamului Romanesc". "Eu cred (nu spun ca stiu) ca Dumnezeu prefera simplitatea si modestia.", spune cantaretul.

Dan Teodorescu, solistul trupei Taxi a publicat luni un mesaj in care clarifica mesajul piesei "Despre smerenie", dupa scandalul de proportii iscat in jurul cantecelului lansat de trupa Taxi alaturi de 33 de celebritati din Romania. Dan Teodorescu scrie pe pagina oficiala de Facebook a trupei Taxi: "Constat, cu parere de rau, ca n-am fost in stare sa transmit in mod corespunzator un mesaj foarte simplu. Si un apel foarte simplu. Imi cer scuze si incerc asa: aceasta piesa este o parabola. Iar asta - cu profunda tristete si amaraciune remarc - a fost o mare problema. Am afirmat - foarte clar, in cea de-a doua strofa - ca sunt crestin. Cred cu tarie in Dumnezeu. Niciodata pe parcursul piesei nu am spus "eu stiu". Niciodata. Am spus intotdeauna "eu cred". N-am spus ca stiu, pentru ca n-am de unde sa stiu; cred doar. Am spus ca L-am gasit pe Dumnezeu intr-o biserica din lemn pentru ca eu cred (nu spun ca stiu; cred doar) ca Dumnezeu prefera simplitatea si modestia. Nu am spus nicaieri, niciodata, pe parcursul piesei ca Dumnezeu poate fi gasit numai in biserici din lemn. Nu. Dimpotriva; am afirmat - foarte clar, in prima strofa - ca sunt convins ca Dumnezeu era in Catedrala Mantuirii Neamului Romanesc. Pentru ca sunt ferm convins ca Dumnezeu este peste tot. Piesa nu este un manifest impotriva Catedralei Mantuirii Neamului Romanesc. Piesa nu are cum sa fie un manifest pentru simplul motiv ca un manifest presupune determinarea unor actiuni imediate. Or nicaieri, pe parcursul piesei, nu am spus ca n-ar trebui construita Catedrala. Nu am spus nicaieri ca ar trebui sistate lucrarile. Nu exista, la final, niciun link catre nicio petitie impotriva Catedralei. Nu. Exista doar un citat din Sfanta Scriptura. Daca as fi vrut sa lansez un manifest, as fi facut acest lucru - in mod evident - inainte de inceperea constructiei. Mesajul piesei este urmatorul: cred ca opulenta si trufia nu au legatura cu credinta. Piesa este, in acelasi timp, un apel la smerenie adresat tuturor: "si toti, unii fata de altii, imbracati-va intru smerenie" (Intaia Epistola Soborniceasca a Sfantului Apostol Petru 5, 1-5). Am facut aceasta piesa pentru ca am crezut ca am dreptul sa-mi exprim opinia. Sunt convins ca sunt un pacatos. Sunt convins ca noi toti, absolut toti cei prezenti in piesa avem pacate mai mici sau mai mari. Va rog frumos ca dupa ce ne judecati pe noi, asa cum se cuvine, sa va ganditi la mesajul piesei. Va multumesc, Doamne ajuta!"

Piesa "Despre smerenie" a trupei Taxi pledeaza pentru modestia crestina. 33 de celebritati din Romania repeta in videoclip versul percutant "Dumnezeu prefera lemnul si spatiile mici", alaturi de solistul Dan Teodorescu. Cantecelul a iscat un val de controverse, rumoare, elogii, reactii agresive, ba chiar a creat discordie intre unele fetele bisericesti ce lauda piesa si altii, inalti prelati suparaciosi din Biserica Ortodoxa Romana, care critica mesajul melodiei, informeaza MEDIAFAX.

Piesa a fost interpretata de publicul larg drept un manifest impotriva ridicarii edificiului opulent al Catedralei Mantuirii Neamului. Tinta melodiei nu a fost insa atat de transanta: Trupa Taxi declara ca a compus un cantecel menit sa militeze cu umor si candoare impotriva trufiei, ostentatiei si vanitatii detectabile in lumea pestrita de azi.

Citeste si:
Anamaria Prodan i-a dat replica părintelui Calistrat: „Rușine...
Anamaria Prodan i-a dat...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.