Spectacolul de pe 7 iulie din Piata Constitutiei va fi primul din cadrul turneului "The Ultimate Thriller – The Michael Jackson Tribute – LIVE in Bucharest" organizat de echipa regelui pop, biletele fiind deja puse in vanzare de marti.

Pe 7 iulie, Music Management Event aduce echipa lui Michael Jackson in Romania, in Piata Constitutiei, pe 7 iulie, incepand cu ora 19:00.

Astfel, Jennifer Batten (cea care a fost chitarista solo al lui Michael timp de zece ani), LaVelle Smith Jr (coregraf si principal dansator pentru turneele "Dangerous", "Bad" si "History"), Michael Prince (inginerul de sunet al inregistrarilor si supervizorul de sunet pentru concerte si aparitiile televizate), Sam Sims (basist) si restul echipei lui Michael Jackson se intalnesc din nou pe aceeasi scena, la sapte ani de la disparitia regelui pop, pentru un tribut care va imbina hit-urile promovate in turneele "Bad" si "Dangerous".

Vocea pe care publicul o va auzi va apartine unui imitator al lui Michael Jackson, despre care organizatorii nu au oferit detalii, deocamdata.

Dupa mai bine de doi ani de negocieri, familia lui Michael Jackson a fost de acord ca toata echipa megastarului (de la inginer de sunet, chitarist, basist, pana la coregraf, dansatori etc) sa se reuneasca special pentru tributul din Piata Constitutiei.

La 20 de ani de la a doua venire a lui Michael Jackson in Romania, show-ul artistului revine la Bucuresti.

Biletele au fost puse in vanzare marti, 5 aprilie, si se pot achizitiona prin reteaua Eventim. In functie de categorie, pretul unui bilet variaza intre 80 si 450 de lei.

Prima venire a Regelui in tara noastra a fost pe 1 octombrie 1992, cand cariera lui Michael Jackson era la apogeu. Pentru Romania acelor vremuri, evenimentul era atat de important, incat nu a avut doar o mare importanta artistica, ci si una politica. Michael Jackson inclusese in turneul sau mondial, "Dangerous World Tour", o mica tara proaspat eliberata din stramtoarea comunismului, aminteste Music Management Event.

Citeste si:
Lord of the Dance revine în România în cadrul turneului aniversar...
Lord of the Dance revine în...

Artistul a ajuns la Cotroceni, unde presedintele Ion Iliescu l-a primit ca pe un veritabil sef de stat. Doua Boeing-uri 747, peste 230 de persoane si o scena de 77 de metri lungime. Acestea erau, in 1992, primele detalii care socau publicul roman, in asteptarea primului mare concert de dupa 1989: la Bucuresti, venea Michael Jackson, scrie MEDIAFAX.

Cantaretul si dansatorul care innebunise o lume intreaga cu "Thriller", "Bad" sau "Billie Jean", inclusese in turneul sau "Dangerous World Tour" si mica tara fosta comunista. Pana si Ludovic Spiess, ministrul Culturii de atunci, era impresionat, spunand ca spectacolul nu are doar conotatii culturale, ci si politice.

Regele muzicii pop a concertat in 1996, pentru a doua oara, la Bucuresti, aducand noul sau turneu "HIStory". Seria concertelor debutase atunci doar cu o saptamana inainte, Romania fiind a treia oprire a lungului sir de spectacole, dupa Praga si Budapesta.

Citeste si:
Oana Zăvoranu, adevărul despre intervențiile estetice: „Mai multe...
Oana Zăvoranu, adevărul...

Desi pentru a doua oara in Romania, Michael Jackson a reprezentat un interes extraordinar pentru publicul roman, concertul "HIStory Tour Bucuresti" reprezentand un etalon pentru iubitorii de concerte pop. Pe Stadionul National aveau sa participe peste 80.000 de fani, cu 10.000 mai mult decat era estimat. Sambata, 14 septembrie 1996, la ora 08:00 dimineata, portile stadionului erau luate cu asalt de primii spectatori dornici sa-l vada pe Michael Jackson. Erau fani sositi cu trenul din mai toata tara.

Cu vanzari de albume ce depasesc 750 de milioane de unitati, inclusiv "Thriller", cel mai vandut album al tuturor timpurilor, Michael Jackson este un simbol al multor generatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.