Fostul coregraf Cornel Patrichi a murit marti dupa amiaza in locuinta lui din Bucuresti, in urma unei boli grave care l-a macinat in ultimele luni.

Sotia sa, Cornelia, a marturisit luni, in emisiunea "La Maruta", ca sotul ei era foarte grav bolnav si ca medicii erau foarte pesimisti in privinta evolutiei starii lui.

"In acest moment doarme linistit, pentru ca avea dureri si i s-a facut o perfuzie. In acest moment singurul lucru pe care poate sa ii spune este ca il doare", a declarat Cornelia Patrichi luni, pentru "La Maruta", informeaza Stirile Pro Tv.

Cornel Patrichi - Scurt CV

S-a nascut la Bucuresti pe data de 1 aprilie 1944. A absolvit Liceul de Coregrafie in 1962, fiind angajat, in acelasi an, ca balerin la Teatrul "Constantin Tanase", unde a aparut in revista “Carabus”. In anul 1970 s-a angajat la Teatrul "Fantasio". La varsta de 26 de ani a primit derogare ca sa fie maistru, devenind astfel si coregraf. A dansat 8 ani pe scena acelui teatru, dar in paralel, si pentru televiziune si in filme, potrivit cinemagia.ro, citat de MEDIAFAX.

Momentul sau de glorie in televiziune a avut loc in 1973 cu un spectacol de estrada, regizat de Alexandru Bocanet. Vreme de cativa ani a lucrat cu regizorul Valeriu Lazarov la niste coregrafii pentru televiziune, si la un film cu el si cu Salome, cantareata care castigase concursul de "Euroviziune" din acel an.

Cornel Patrichi a lucrat in 1987 o luna la Dresda, dupa care a mers in Italia, unde a ramas, deschizand o scoala de balet. In anul 1999 s-a intors in tara si a facut 88 de balete in doar 11 luni, pentru emisiunea “Vineri seara, cu Florin Calinescu”. A participat de asemenea la emisiunea "Dansez pentru tine", ca membru al juriului.

Filmele in care a jucat sunt: "The King of Communism: The Pomp & Pageantry of Nicolae Ceausescu" (2002), "Detasamentul Concordia " (1980), "Melodii, melodii... " (1978), "Gloria nu canta " (1976), "Alexandra si infernul " (1975), "Un august in flacari " (1974), "Veronica " (1973), "Pentru ca se iubesc " (1972), "Padurea pierduta " (1971), "Balul de sambata seara" (1968), "De trei ori Bucuresti " (1968).

Citeste si:
De ce boală suferă Nicoleta Nucă. A ținut totul ascuns până acum:...
De ce boală suferă Nicoleta...

Filme pentru care a realizat coregrafia sunt: "Viraj periculos " (1983); "Eu, tu si Ovidiu " (1977), "Buna seara, Domnule Wilde", "Actorul si salbaticii " (1975), "Cantecele marii " (1971).

A fost operat de cancer la plamani in anul 2014.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.