Lady Gaga i se va alatura vicepresedintelui american Joe Biden pentru a atrage atentia asupra agresiunilor sexuale in cadrul unui miting al Universitatii din Nevada, pe 7 aprilie, pentru a continua campania de constientizare asupra acestei probleme, informeaza contactmusic.com.

Cei doi s-au intalnit prima oara la premiile Oscar din Februarie 2016, cand Biden a fost invitat pentru a prezenta momentul artistic al lui Lady Gaga "Til It Happens to You", un documentar despre agresiunile sexuale din campusurile studentesti din SUA.

Vicepresedintele american, autorul legii care pedepseste violenta impotriva femeilor s-a folosit de prezenta sa pe cea mai mare scena din Hollywood pentru a atrage atentia asupra campaniei sale "It's On Us", care pledeaza pentru responsabilitatea colectiva pentru a pune capat asaltului de agresiuni sexuale care se petrec in campusurile americane.

Acum, superstarul pop, victima a unui viol, va reaparea alaturi de Joe Biden la mitingul Universitatii din Nevada, pe 7 aprilie, pentru a continua campania de constientizare asupra acestei probleme.

Intr-un interviu pentru Billboard.com pentru a promova evenimentul, Biden a laudat eforturile lui Lady Gaga pentru a ajuta alte victime ale asalturilor sexuale sa povesteasca despre propriile lor experiente.

"Lady Gaga este o femeie curajoasa si sincera", a declarat acesta. "Este o supravietuitoare care a avut curajul de a vorbi si stiu cat de dificil poate fi. Am discutat indelung si ii admir curajul. Acest lucru este vizibil. Incurajeaza multe femei sa vina in fata si sa vorbeasca.”

Cantareata care a dezvaluit in 2014 ca a fost violata de un producator pe cand avea 19 ani, a subliniat in mesajul sau de solidaritate din timpul spectacolului galei premiilor Oscar invitand alte 50 de victime ale abuzurilor sexuale, care aveau inscriptionate pe antebrate propozitii drept "Nu e vina ta", "De neoprit", "Supravietuitor". In incheierea cantecului emotionant, toti acestia si-au ridicat bratele in timp ce vedetele de film i-au ovationat, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Război Israel - Palestina: SUA forțează soluția celor două...
Război Israel - Palestina:...

Gaga a vorbit ulterior despre importanta nominalizarii sale la Oscar pentru cel mai bun cantec, alaturi de care a lucrat cu compozitoarea Diane Warren.

"Nominalizarea imprumuta voce victimelor si supravietuitorilor din lume," a adaugat aceasta dupa ce lista scurta a nominalizatilor Oscar pentru cel mai bun cantec a fost anuntata in ianuarie 2016. "Multumesc Academiei pentru ca a recunoscut initiativa oamenilor care s-au intalnit pentru crearea acestui film si cantec in numele asalturilor sexuale. Eu si cu Diane sunt onorate ca reprezentam vocile atator supravietuitori.”

Gaga si Warren au pierdut Oscarul pentru cel mai bun cantec original, castigatorul fiind Sam Smith, care a triumfat cu melodia "Writing's on the Wall" din filmul seriei James Bond "Spectre".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.