Trupa britanica The Rolling Stones a sustinut vineri seara, un concert in Havana care i-a facut sa vibreze pe zecii de mii de fani din Cuba, unde mare parte a muzicii rock internationale a fost interzisa zeci de ani, concertul avand loc la putin timp dupa vizita presedintelui SUA in aceasta tara.

A fost vorba de un concert gratuit la care au participat fanii declarati ai trupei, rockerii de o viata care si-au ascuns pasiunea si dragostea pentru cei de la The Rolling Stones, precum si pentru alte formatii ale genului, informeaza BBC, citat de MEDIAFAX.

Mick Jagger si-a salutat fanii in limba spaniola inainte de debutul concertului cu hit-ul din 1968 "Jumpin' Jack Flash". Concertul a avut loc la cateva zile dupa vizita istorica a presedintelui SUA Barack Obama in Cuba. Zeci de mii de cubanezi au stat la coada ore in sir pentru a patrunde pe stadionul Ciudad Deportiva din Havana, cu o capacitate de 45.000 de locuri. "Salut, Havana. Buna seara oamenilor mei din Cuba", a declarat Jagger inainte de spectacol. Formatia a cantat 18 melodii intr-un concert ce a durat doua ore, printre care s-au numarat cantece celebre, "Sympathy for the Devil "si "Satisfaction".

Spectacolul este vazut drept un alt semnal al unei schimbari reale in Cuba. Pana acum 15 ani, guvernul comunist din Cuba a interzis mare parte a muzicii rock si pop, catalogata ca subversiva si depravata. Cu toate acestea, Cuba s-a schimbat puternic in ultimii ani, mai ales in ultimele 18 luni in timp ce procesul de reapropiere fata de SUA s-a intensificat.

Fanii au calatorir din colturile indepartate ale Cubei si ale altor tari pentru a participa la concertul pe care unii l-au numit „un moment istoric”. „A fost interzis. Nu i-am putut primi pe The Beatles si nici pe unii cantareti din America Latina. Acum avem voie sa ascultam ceea de dorim.”, a declarat un fan pentru BBC.

„Vizita lui Obama si acum The Rolling Stones. Este un moment unic si istoric. Asa ca da, ma bucur ca sunt aici”, a exprimat un alt fan. Pe de alta parte, Joaquin Ortiz, un paznic in varsta de 62 de ani a declarat pentru Associated Press: „Dupa ziua de azi pot muri. Asta a fost printre ultimele dorinte: sa ii vad si sa ii ascult pe cei de la The Rolling Stones.”

Citeste si:
Oana Lis și-a pus fanii pe jar. Ce avere ar fi primit vedeta:...
Oana Lis și-a pus fanii pe...

The Rolling Stones au lansat un scurt video in care precizau faptul ca spectacolul lor este un semn al schimbarii Cubei: „Timpul schimba totul. Suntem extrem de bucurosi sa fim aici. Acum 10 ani acest lucru ar fi fost surprinzator.”, a declarat Mick Jagger.

Autoritatile cubaneze au declarat ca s-au asteptat la cel putin o jumatate de milion de oameni sa vizioneze primul concert al formatiei britanice, in Cuba. Potrivit ziarului britanic Mirror, concertul s-ar fi tinut in ciuda unei cereri a Papei Francisc de a-l opri pentru ca era organizat in Vinerea Mare. Vaticanul ar fi sugerat ca trupa sa inceapa concertul dupa miezul noptii.

Conform unei surse , „Membrii trupei au incremenit cand Vaticanul i-a contact prin intermediul unei scrisori - nu le-a venit sa isi creada ochilor. Oricat si-ar fi dorit sa nu il supere pe Papa, acestia aveau un contract si au dorit sa si-l onoreze.”

Citeste si:
Care sunt cele mai bune accesorii și echipamente complementare...
Care sunt cele mai bune...

Concertul formatiei britanice este parte a turneului The Rolling Stones in America Latina. Intitulat "America Latina Ole", acest turneu reprezinta o serie de concerte pe stadioane, fiind in acelasi timp o continuare a celui pe care The Rolling Stones l-a sustinut in America de Nord in 2015.

The Rolling Stones, infiintata la Londra, in 1962, este una dintre cele mai renumite formatii rock din lume. Trupa este formata din Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts si Ronnie Wood. The Rolling Stones a vandut peste 200 de milioane de albume in lumea intreaga si a sustinut mii de concerte cu casa inchisa.

Pe 17 iulie 2007, formatia The Rolling Stones a concertat si la Bucuresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.