Actorul american George Clooney si sotia sa, avocata britanica Amal Clooney, s-au intalnit, marti, cu familiile unor refugiatii sirieni din Berlin, intr-o intalnire organizata de Comitetul International de Salvare (IRC), inaintea implinirii a cini ani de la debutul conflictului din Siria.

Intr-o intalnire organizata de Comitetul International de Salvare (IRC) inaintea implinirii a cini de la debutul conflictului din Siria, actorul hoolywoodian George Clooney si sotia sa, Amal, avocat specializat in drept international si drepturile omului, au vorbit cu familiile siriene care s-au stabilit la Berlin si au impartasit povesti despre istoria familiilor lor, informeaza MEDIAFAX, citand Reuters.

Cei cinci ani de razboie din Siria au ucis peste 250.000 de oameni, producand stramutarea a jumatate din populatia tarii si ducand la cea mai grava criza a refugiatilor in Europa de la cel de-al Doilea Razboi Mondial. Amal Clooney, pe numele sau Amal Alamuddin, este o avocata britanica de origine libaneza, activista si scriitoare. Aceasta este avocata Baroului Doughty Street Chambers, specializata in drept international si drepturile omului. Printre clientii sai celebri se numara Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, in lupta sa impotriva extradarii. Ea l-a reprezentat si pe fostul premier al Ucrainei Iulia Timosenko si pe jurnalistul canadiano-egiptean Mohamed Fahmy.

George Clooney si Amal Alamuddin s-au casatorit in septembrie 2014, intr-o ceremonie fastuoasa, organizata la Venetia, in Italia, la care au participat mai multe celebritati din industria de divertisment, precum actorul Matt Damon si rockerul Bono.

Unul dintre cei mai cunoscuti actori americani la nivel mondial, George Clooney a castigat doua premii Oscar, unul pentru cel mai bun actor in rol secundar, pentru rolul din "Syriana", si un altul pentru cel mai bun film, ca producator al peliculei "Argo". Pe langa implicarea majora in industria cinematografica, Clooney s-a dedicat si unor cauze umanitare, cum este razboiul civil din Darfur, Sudan.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.