Legendarul compozitor italian Ennio Morricone, care este nominalizat la premiile Oscar 2016, a fost recompensat cu o stea pe Walk of Fame din Los Angeles, in cadrul unei ceremonii care a avut loc vineri.

In cadrul acestei ceremonii, Ennio Morricone, in varsta de 87 de ani, a fost omagiat pentru intreaga sa cariera, in care a compus muzica pentru peste 450 de filme, intre care se numara pelicula "Cel bun, cel rau, cel urat/ The Good, the Bad and the Ugly", cu Clint Eastwood, dar si lungmetrajul "Cei 8 odiosi/ The Hateful Eight", de Quentin Tarantino.

De altfel, pentru muzica din pelicula "The Hateful Eight, Ennio Morricone a fost nominalizat la categoria "cea mai buna coloana sonora" de la editia din acest an a premiilor Oscar, care va avea loc duminica, la Los Angeles. "Compozitorii internationali care au compus muzica de film nu au simtit niciodata atat de multa placere precum simt eu astazi", a spus Morricone, la ceremonia de vineri, potrivit MEDIAFAX.

La eveniment au participat si regizorul Quentin Tarantino si producatorul Harvey Weinstein.

Ennio Morricone, nascut pe 10 noiembrie 1928, este unul dintre cei mai influenti compozitori de muzica de film din generatia sa. Morricone a compus coloana sonora a peste 500 de lungmetraje si filme de televiziune, fiind celebru pentru colaborarile sale cu o serie de regizori de talie mondiala, precum Sergio Leone, Brian De Palma, Barry Levinson si Giuseppe Tornatore.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.