Actorul american Tony Burton, care a jucat in sase filme "Rocky" alaturi de Sylvester Stallone, a decedat vineri, la varsta de 78 de ani, din cauza unor complicatii generate de pneumonie.

Tony Burton a decedat intr-un spital din California, a declarat sotia actorului, Aurelian Burton, explicand ca sotul ei fusese internat de mai multe ori in ultimele luni, din cauza unei infectii a vezicii urinare si pneumonie. Tony Burton a interpretat rolul lui Tony "Duke" Evers, antrenorul de box al lui Rocky Balboa, jucat de Sylvester Stallone, si Apollo Creed, interpretat de Carl Weathers, in sase filme din seria "Rocky", in perioada 1976 - 2006. Burton a interpretat initial rolul de antrenor de box al lui Apollo, adversarul lui Rocky Balboa, dupa care l-a antrenat pe Balboa, informeaza MEDIAFAX.

"Veste trista. Sa te odihnesti in pace, Tony Burton! Energia lui si talentul au conferit succes filmelor «Rocky»", a transmis prin Twitter actorul Carl Weathers.

Inainte de a deveni actor, Tony Burton, nascut in Flint, Michigan, a avut o scurta cariera in boxul profesionist, castigand titluri la categoria usoara in anii 1955 si 1957.

In afara de filmele "Rocky", Tony Burton a avut roluri in productiile "The Shining" si "Stir Crazy". Ultimul sau rol a fost in filmul "Hack!" (2007).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.