Regizoarea si scenarista Valerie Guignabodet a decedat, marti, la varsta de 48 ani, in urma unei crize cardiace.

Valerie Guignabodet era partenera de viata a jurnalistului si prezentatorului de televiziune Emmanuel Chain, cu care se casatorise in 2013, dupa 10 ani de viata in comun, precizeaza jurnalistii de la Le Point, citati de MEDIAFAX. "Lui Valerie ii placea sa creeze personaje feminine puternice, determinate, autoritare, pasionante. Dupa chipul si asemanarea sa", au precizat reprezentanti ai Asociatiatiei franceze a scenaristilor, intr-un omagiu adus regizoarei.

Valerie Guignabodet este cunoscuta pentru realizarea comediilor "Monique: toujours contente", cu Albert Dupontel, in 2002, "Mariages!", cu Mathilde Seigner si Jean Dujardin, in 2004, si "Divorces", cu Francois-Xavier Demaison si Pascale Arbillot, in 2009.

Acesteia i se datoreaza si "Danse avec lui", cu Mathilde Seigner, in care punea in evidenta caii, una dintre marile sale pasiuni. De altfel, cineasta a colaborat cu asociatia ecvestra "Equidia" de-a lungul scrierii scenariului si realizarii unei serii de documentare.

In calitate de scenarista, Valerie Guignabodet a scris scenariul pentru serialul "Avocats et Associes", alaturi de Alain Krief, din 1998 pana in 2008. La acel moment tocmai regizase adaptarea franceza a unui serial danez, "Sam", cu Mathilde Seigner in rolul principal. Acest serial urmeaza sa fie difuzat in curand pe canalul TF1, potrivit Le Point.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.