Un disc al formatiei britanice The Beatles din anul 1962, care include melodiile "Till There Was You" si "Hello Little Girl", a fost recuperat dupa 50 de ani din podul casei unui fost pianist, Les Maguire, si va fi scos la licitatie pentru o suma de peste 10.000 de lire sterline.

Les Maguire, pianistul fostei trupe din Liverpool "Gerry and the Pacemakers", a declarat ca discul respectiv este ceea ce a "declansat succesul trupei The Beatles". Pe acest disc din vinil apare si scrisul de mana al managerului trupei, Brian Epstein, potrivit BBC.

La o prima estimare, vinilul - primul disc lansat de The Beatles inainte ca formatia sa domine clasamentele muzicale britanice de la sfarsitul anilor 1962 - va depasi la licitatie suma de 10.000 de lire, desi obiectul este atat de rar intalnit incat este greu de prezis care va fi pretul sau de vanzare.

Discul audio - pe care este inscriptionat faptul ca este creatia lui "Paul McCartney & The Beatles" - are un diametru de 25 de centimetri si a fost creat la magazinul de discuri HMV din Oxford Street, Londra, si prezentat viitorului producator al formatiei britanice, George Martin, la casa de discuri EMI, in incercarea de a asigura trupei un contract de inregistrare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.