Enrique Iglesias a inregistrat doua recorduri mondiale Guinness, fiind desemnat artistul latin cu cele mai multe hituri in topul Hot Latin Songs, in timp ce melodia sa "Bailando" a avut cea mai lunga stationare in acest clasament.

Astfel, Enrique Iglesias a fost desemnat artistul latin cu cele mai multe hituri in topul Hot Latin Songs, avand in vedere ca 26 de melodii ale cantaretului, lansate in perioada 2 decembrie 1995 - 21 martie 2015, s-au situat pe locul I in topul Billboard.

Totodata, Guinness World Records a desemnat hitul "Bailando" drept melodia cu cea mai lunga stationare in topul Hot Latin Songs, care s-a mentinut pe primul loc, timp de 41 de saptamani consecutive.


De asemenea, artistul a castigat cele mai multe premii in cadrul editiilor anterioare ale premiilor Grammy Latino, pentru: cel mai bun cantec urban, cea mai buna interpretare urbana, albumul anului ("Sex and love") si cea mai buna melodie latino, distinctie pe care a impartit-o cu artistul Descemer Bueno (Cuba) si grupul cubanez Gente de Zona, scrie MEDIAFAX.

Pe de alta parte, Enrique Iglesias nu lipseste nici in acest an de pe lista finalistilor editiei Billboard Music Latin Awards, unde vor fi premiate cele mai bune duete. Astfel, intr-un moment in care colaborarile cu diversi artisti sunt mai raspandite decat oricand in lumea muzicii latine, melodia "El Perdon", realizata in colaborare cu Nicky Jam, ar putea fi desemnata Hot Song Latin 2016, disctinctie pentru care concureaza si Farruko feat. Shaggy & Nicky Jam -"Sunset"; Mana feat. Shakira -"Mi Verdad" si Gente de Zona feat. Marc Anthony - "La Gozadera".

Cu peste 100 milioane de discuri vandute, Enrique Iglesias a cucerit milioane de fani din intreaga lume cu melodii, precum "Bailando", "Ring my bells", "Hero", "Bailamos", "Noche Y De Dia", "Turn the night up", "Tonight", "I like it", "Do you know", "Not in love".

Citeste si:
Trei recorduri mondiale doborate de Mariah Carey cu "All I Want For...
Trei recorduri mondiale...

Enrique Iglesias va concerta la Bucuresti, pe 12 mai, de la ora 20.00, in pavilionul central al Romexpo, evenimentul facand parte din turneul "Sex and Love".

Concertul Enrique Iglesias de la Bucuresti este organizat de ART BG Romania, iar turneul din care face parte acest eveniment a debutat in primavara anului 2015.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.