CNA a amendat, joi, Antena Stars cu 30.000 de lei din cauza incalcarii dreptului la propria imagine si la viata privata in cadrul mai multor emisiuni ale televiziunii, membrii Consiliului referindu-se in special la "Agentul VIP", in care a fost abordat subiectul vietii sexuale a Simonei Halep.

Radu Herjeu, membru al Consiliului National al Audiovizualului (CNA), a propus, in sedinta de joi a Consiliului, amendarea televiziunii Antena Stars cu 30.000 de lei din cauza emisiunilor "Star magazin" (din 23 octombrie 2015), "Stars matinal" (9 decembrie 2015), "Agentul VIP" (20 ianuarie 2016), "Necenzurat" (21 ianuarie 2016), "Necenzurat" (10 septembrie 2015), "Rai da' buni" (3 decembrie 2015), "Refresh by Oana Turcu" (5 septembrie 2015) si "Star magazin" (24 septembrie2015), care au incalcat mai multe articole din legislatia audiovizuala, in special cele privind dreptul la propria imagine, informeaza MEDIAFAX.

"Star magazin", "Star matinal" si "Agentul VIP" au incalcat articolele 3(1) din Legea audiovizualului si 32(2) si 33(1,3) din Codul de reglementare a continutului, referitoare la dreptul la viata privata.

In emisiunea "Star magazin" din 23 octombrie, cantareata Claudia Pavel a fost acuzata ca si-a rapit copilul. In a doua parte a emisiunii (in intervalul orar 13:02-13:28), a fost dezbatut subiectul legat de custodia fiului cantaretei Claudia Pavel, cunoscuta drept Cream. In timpul discutiilor din studio, pe acest subiect, au fost afisate titluri precum: "Exclusiv, Cream pierde copilul"; "A rapit copilul si a fugit cu el"; "Scenariu de cosmar pentru artista"; "Familia lui o acuza de rapire... Cream".

Totodata, Antena Stars a difuzat in 9 decembrie 2015 emisiunea "Star Matinal", fara semn de avertizare, genul programului fiind "divertisment". In emisiunea prezentata de Rocsana Marcu si Razvan Botezatu s-a discutat si despre o presupusa relatie dintre Tania Budi si Giani Kirita.

Citeste si:
ANAF, amendă record pentru un mare lanț de magazine din România. De...
ANAF, amendă record pentru un...

Pe de alta parte, in 20 ianuarie 2016, printre subiectele abordate de emisiunea "Agentul VIP", s-au numarat si unele despre viata sexuala a jucatoarei de tenis Simona Halep. Antena Stars difuzeaza de luni pana vineri, in intervalul orar 22:00 - 00:00, talk show-ul monden "Agentul VIP", prezentat de Cristian Brancu, cu marcaj "12" (interzis copiilor sub 12 ani).

In editia santionata de CNA, Cristian Brancu a spus despre Simona Halep: "Ei bine, articolul din DC News spune asa: criza Simonei Halep, explicatia unui psiholog renumit, domnul Hannibal Dumitrascu spune ca «viata personala isi pune amprenta asupra jocului. Daca unii sportivi pierd sau mai bine spus, pacatuiesc printr-un exces de viata personala, Simona pare mai degraba excesiv de preocupata de cariera. Ori, la 24 de ani, fara o viata sexuala regulata, se pot simti efecte psihice si fizice. O tanara la aceasta varsta, aflata permanent in stres in competitie, poate fi mai putin dispusa sa comunice, mai tensionata. Poate avea izbucniri nervoase, descarcarea energiilor nu se face, asa ca acumuleaza tensiuni. Este greu sa tii natura in frau. Modificarile profunde in homeostazia organismului pot fi ghicite in starea tensionala pe care o afiseaza cineva atunci cand este privat de activitati specifice varstei»".

Citeste si:
Ada Galeș a trăit experiența vieții sale în America Express. Ce...
Ada Galeș a trăit experiența...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.