Cantareata britanica Adele a primit premiul pentru cel mai bine vandut artist international al anului 2015, decernat de International Federation of the Phonographic Industry (IFPI), drept recunoastere a succesului inregistrat de cel mai recent album al artistei, intitulat "25", informeaza BBC.

Succesul celui de-al treilea disc al cantaretei britanice, "25", este notabil in principal pentru ca albumul a fost lansat in noiembrie 2015 si a batut recordurile de vanzari, devenind albumul britanic cel mai bine vandut in cel mai scurt interval de timp din istoria industriei muzicale din Marea Britanie.

Acesta s-a vandut in 800.000 de exmplare in prima saptamana dupa lansare, desi nu a fost incarcat pe site-urile de streaming. Astfel, succesul de piata al albumului provine doar din versiuni materiale vandute si din variante descarcate contra cost din mediul online.

Single-ul "Hello", de pe acest album, se afla de asemenea in topul international muzical. Acesta a devenit primul single descarcat de peste un milion de ori in Statele Unite.

Pe de alta parte, cantaretul care ocupa locul al doilea in clasamentul realizat de International Federation of the Phonographic Industry este Ed Sheeran, in ciuda faptului ca artistul britanic nu a lansat niciun album de-a lungul anului. Totusi, s-a mentinut in top datorita premiului pentru "cel mai bun cantautor al anului", castigat la Ivor Novello Awards, precum si in urma turneului international ce a inclus trei seri in care a concertat pe stadionul Wembley din Londra cu casa inchisa.

Adele si Ed Sheeran sunt doi dintre artistii britanici ce figureza in topul 10 realizat de International Federation of the Phonographic Industry, alaturi de Sam Smith, One Direction si Coldplay, scrie MEDIAFAX.

Taylor Swift, castigatoarea premiului in 2014, a coborat pe locul trei in clasamentul de anul trecut, desi nici aceasta nu a lasat un album in 2015.

Reprezentantii International Federation of the Phonographic Industry au precizat ca acest clasament reprezinta singura monitorizare certa a popularitatii la nivel mondial a artistilor, studiul de piata incluzand albumele vandute in versiune materiala, de pe site-urile de streaming sau descarcate contra cost din mediul online.

Sursa video: YouTube/ VEVO


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.