Cantareata americana Lady Gaga ii va aduce un omagiu cantaretului britanic David Bowie, care a decedat pe 10 ianuarie, la editia din acest an a galei premiilor Grammy 2016, ce va avea loc la Los Angeles, pe 15 februarie.

Lady Gaga va canta trei sau patru dintre cantecele lui David Bowie intr-un "testament multisenzorial" dedicat muzicianului britanic, a carei creatie a evoluat in mod constant timp de peste cinci decenii, au precizat reprezentantii The Recording Academy, institutia care acorda trofeele Grammy.

Lady Gaga, castigatoare a sase premii Grammy, este la randul sau renumita pentru capacitatea de a se reinventa permanent, dupa ce a cunoscut celebritatea, in anul 2008.

Producatorul Nile Rodgers, care a lucrat cu David Bowie la albumul "Let's Dance" din 1983, va fi regizorul muzical al momentului omagial de la gala premiilor Grammy 2016.

Rapperul american Kendrick Lamar, care conduce plutonul artistilor cu cele mai multe nominalizari la premiile Grammy din acest an, va concura la 11 categorii, inclusiv la "albumul anului", cu materialul discografic "To Pimp A Butterfly". Kendrick Lamar va canta si el la gala Grammy 2016, alaturi de rapperul canadian The Weeknd si artista britanica Adele, scrie MEDIAFAX.

Legendarul muzician britanic David Bowie a murit pe 10 ianuarie, la varsta de 69 de ani, dupa o curajoasa lupta de 18 luni cu cancerul. Ultimul album al lui David Bowie, "Blackstar", a fost lansat cu doua zile inainte de moartea acestuia.

Cantareata Lady Gaga, care a concertat la Bucuresti in august 2012, a devenit celebra gratie unor piese precum "Bad Romance" si "Poker Face", dar si cu ajutorul unui marketing agresiv si al provocarilor - in special vestimentare. Lady Gaga, al carei nume real este Stefani Germanotta, este renumita pentru spectacolele ei adeseori controversate. La gala MTV VMA 2010, artista americana a purtat o rochie croita din bucati de carne cruda, in semn de protest fata de politica "don't-ask-don't-tell" ("nu intreba, nu spune") din armata americana. Aceasta lege, care impunea militarilor sa isi ascunda homosexualitatea, a fost abrogata in 2011. Lady Gaga a castigat de-a lungul anilor sase premii Grammy. Artista a castigat recent si un Glob de Aur pentru rolul din serialul "American Horror Story".

Citeste si:
Câștigătoarea ucraineancă de la Eurovision 2016 se află printre...
Câștigătoarea ucraineancă de...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.