Maestrul bucatar franco-elvetian Benoit Violier, al carui restaurant a fost desemnat "cel mai bun din lume" in luna decembrie, a murit la varsta de 44 de ani, potrivit primelor indicii cauza decesului fiind sinuciderea, informeaza theguardian.com.

Benoit Violier a fost gasit mort, duminica, in casa sa, au declarat reprezentantii Politiei elvetiene, intr-o declaratie de presa, precizand ca maestrul bucatar s-ar fi sinucis prin impuscare.

Politia a deschis o investigatie in acest caz, pentru a stabili cauzele exacte ale mortii lui Benoit Violier.

Totodata, familia lui Benoit Violier a solicitat sa ii fie respectat dreptul la intimitate in aceste momente dificile.

Benoit Violier conducea Restaurant de L'Hôtel de Ville din orasul elvetian Crissier, din apropiere de Lausanne. Acesta se mandrea cu trei stele Michelin si a fost desemnat cel mai bun restaurant din lume, in luna decembrie, de catre ghidul gastronomic francez laliste.com. La momentul respectiv, acesta a fost selectat dintr-o mie de restaurante din 48 de tari.

"Este minunat, este un lucru exceptional pentru noi. Aceasta clasare va motiva si mai mult echipa noastra", a declarat, la momentul respectiv, Benoit Violier.

Violier se afla la conducerea acestui restaurant, alaturi de sotia sa, Brigitte, din anul 2012, dupa retragerea mentorului sau, Philippe Rochat, o alta figura marcanta a bucatariei franceze. Philippe Rochat a murit anul trecut, la varsta de 61 de ani, dupa ce i s-a facut rau in timp ce se plimba cu bicicleta.

Benoit Violier s-a nascut in Saintes, Charente-Maritime, Franta, intr-o familie de viticultori, si s-a mutat in Elvetia in 1996, pentru a lucra cu Philippe Rochat. In urma cu doi ani, Benoit Violier a obtinut cetatenia elvetiana, scrie MEDIAFAX.

De la un an la altul, Benoit Violier si-a consolidat cariera, iar in 2013 a fost desemnat Maestrul bucatar al anului, de catre influentul ghid Gault & Millau.

Un vanator pasionat, Benoit Violier a fost un specialist al prepararii vanatului. Acesta a fost renumit si pentru folosirea produselor locale, de sezon, in retetele sale.

Citeste si:
Moarte stupidă! Un bucătar a murit după ce a căzut în cazanul cu...
Moarte stupidă! Un bucătar a...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.