"Brokerii Apocalipsei/ The Big Short", cu Christian Bale, Steve Carell, Ryan Gosling si Brad Pitt in distributie, a primit premiul pentru cel mai bun film din partea Sindicatului producatorilor americani (Producers Guild of America, PGA).

Cea de-a 27-a gala a premiilor Sindicatului producatorilor americani a avut loc sambata seara, la Los Angeles, potrivit Reuters.

"The Big Short", o drama cu accente comice regizata de cineastul Adam McKay, analizeaza mecanismele care au stat in spatele crizei financiare mondiale din anul 2008 si se numara printre peliculele nominalizate la editia din acest an premiilor Oscar, la categoria "cel mai bun film".

Multi dintre cei aproximativ 6.700 de membri ai Sindicatului producatorilor americani fac parte si din Academia de film americana, organizatia care acorda premiile Oscar, iar preferintele lor reprezinta un indicator viabil in cursa pentru obtinerea acestor statuete.

Astfel, in ultimii opt ani, lungmetrajul premiat de Sindicatul producatorilor americani a primit si premiul Oscar pentru cel mai bun film: 2015 - "Omul Pasare sau Virtutea nesperata a ignorantei/ Birdman", de Alejandro González Iñárritu, 2014 - "12 ani de sclavie/ 12 Years a Slave", de Steve McQueen, 2013- "Argo", de Ben Affleck, 2012 - "Artistul/ The Artist", de Michel Hazanavicius, 2011- "Discursul regelui/ The King's Speech", de Tom Hooper, 2010 - "Misiuni periculoase/ The Hurt Locker", de Kathryn Bigelow, 2009 - "Vagabondul milionar/ Slumdog Millionaire", de Danny Boyle, 2008 - "Nu exista tara pentru batrani/ No Country for Old Men", de Joel si Ethan Coen. Pe de alta parte, in cadrul galei de sambata, Sindicatul producatorilor americani a ales cel mai bun film animat al anului - "Intors pe dos/ Inside Out". De asemenea, premiul PGA pentru cel mai bun documentar i-a revenit peliculei "Amy", despre regretata artista Amy Winehouse.

In ceea ce priveste productiile de televiziune, "Fargo" a primit premiul pentru cel mai bun serial TV, iar "Urzeala tronurilor/ Game of Thrones" si "Transparent" au primit premiile pentru cel mai bun episod dintr-o drama, respectiv o comedie.

Cea de-a 88-a editie a galei de decernare a premiilor Oscar va avea loc pe 28 februarie, la Los Angeles.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.