Kevin Spacey va juca alaturi de Nicholas Hoult in filmul biografic "Rebel in the Rye", un lungmetraj dedicat scriitorului american J.D. Salinger, autorul celebrului roman "De veghe in lanul de secara" ("Catcher in the Rye"), informeaza variety.com.

Filmul "Rebel in the Rye" va fi regizat de Danny Strong, pe baza unui scenariu propriu, si va fi produs de compania Black Label Media.

Bazandu-se pe biografia "J.D. Salinger: A Life", scrisa de Kenneth Slawenski, pelicula va relata evenimentele din viata cunoscutului romancier, in perioada in care acesta se pregatea sa scrie un roman care avea sa devina un clasic al literaturii universale - "De veghe in lanul de secara". Kevin Spacey il va interpreta pe Whit Burnett, profesor la Universitatea Columbia si editor al Story Magazine. A devenit mentorul lui Salinger, ajutandu-l sa isi descopere talentul de povestitor si sa se maturizeze ca scriitor.

Actorul britanic Nicholas Hoult va interpreta rolul principal in acest proiect cinematografic dedicat cunoscutului romancier american. Pelicula va prezenta apoi ascensiunea romancierului, dar si decizia lui de a duce o viata extrem de retrasa, dupa succesul rasunator al acelui roman.

Scriitorul american Jerome David (J.D.) Salinger, care dupa 1965 s-a retras in satul Cornish, in New Hampshire (SUA), pana la moartea sa, in 2010, a fost atat de discret in legatura cu viata sa privata, incat a intentat un proces pentru a bloca publicarea unei biografii despre el, bazata, in parte, pe scrisorile sale personale. Viata autorului american a fost invaluita in mister, acesta retragandu-se dupa 1965 intr-un sat din New Hampshire si refuzand cu obstinatie sa acorde interviuri.

Opera sa include celebrul roman "De veghe in lanul de secara", un titlu de referinta in literatura americana, dar si "Franny si Zoey" si "Noua povestiri". Scriitorul a murit pe 27 ianuarie 2010, la varsta de 91 de ani.

Kevin Spacey va putea fi vazut in curand pe micile ecrane in cel de-al patrulea sezon al serialului "House of Cards", care va avea premiera pe 4 martie. De asemenea, starul american va interpreta rolul lui Richard Nixon in proiectul "Elvis & Nixon", in care va juca alaturi de Michael Shannon. Kevin Spacey filmeaza in aceasta perioada pentru doua filme asteptate cu mare interes atat de critici, cat si de spectatori - "Billionaire Boys Club" si "Baby Driver".

Citeste si:
Kevin Spacey a scapat de acuzatii intr-un caz de agresiune, dupa ce...
Kevin Spacey a scapat de...

Kevin Spacey a castigat doua premii Oscar, pentru rolurile interpretate in filmele "American Beauty" si "Suspecti de serviciu/ The Usual Suspects". Actorul american s-a remarcat recent interpretand rolul politicianului lipsit de scrupule Frank Underwood in drama politica "House of Cards", produsa si difuzata de platforma online Netflix. Pentru acest rol, actorul american a fost laudat de criticii de specialitate, a castigat un Glob de Aur si a fost nominalizat de trei ori la premiile Primetime Emmy.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.