Actorul Alan Rickman, interpretul profesorului Severus Snape din franciza cinematografica "Harry Potter", a murit la varsta de 69 de ani, la Londra, informeaza bbc.com.

Starul britanic, cunoscut si pentru rolurile interpretate in filme precum "Greu de ucis/ Die Hard", "Truly Madly Deeply" si "Robin Hood, printul hotilor/ Robin Hood Prince of Thieves", a murit din cauza unui cancer, potrivit familiei sale. Agentul de presa al artistului a confirmat pentru BBC News decesul acestuia.

"Actorul si regizorul Alan Rickman a murit din cauza unui cancer la varsta de 69 de ani. A murit inconjurat de familie si de prieteni"
, se afirma in declaratia oficiala data publicitatii de familia artistului.

Alan Rickman a devenit unul dintre cei mai indragiti actori britanici, gratie vocii sale inconfundabile si, mai ales, felului in care a interpretat cateva personaje memorabile, precum profesorul Snape din franciza "Harry Potter" si Hans Gruber in filmul de actiune "Die Hard", scrie MEDIAFAX.

Starul britanic a castigat un premiu BAFTA in 1992, cu rolul serifului din Nottingham din filmul "Robin Hood: Prince of Thieves". In acel an, Alan Rickman a fost nominalizat la BAFTA si cu rolul din filmul "Truly Madly Deeply".

Printre celelalte roluri care au contribuit la cimentarea statutului sau de vedeta a cinematografiei britanice se afla cele interpretate in filmele "Ratiune si simtire/ Sense and Sensibility" (1995) si "Michael Collins" (1996), care i-au adus alte doua nominalizari la premiile BAFTA.

In 1996, a castigat un premiu Primetime Emmy pentru evolutia sa din miniseria TV "Rasputin". Pentru acelasi rol, actorul britanic a fost recompensat si cu Globul de Aur, in anul urmator. S-a remarcat apoi si in comedia romantica "Pur si simplu dragoste/ Love Actually", dar a impresionat si in numeroase spectacole de teatru.

"Actorii sunt agenti ai schimbarii. Un film, un spectacol de teatru, o compozitie muzicala sau o carte pot face diferenta. Pot schimba lumea"
, obisnuia sa spuna starul britanic, potrivit site-ului cotidianului The Guardian.

Citeste si:
Tatăl lui Harry Potter vine în premieră la Comic Con. Actorul...
Tatăl lui Harry Potter vine...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.