Cantaretul britanic David Bowie a fost incinerat la New York, in cadrul unei ceremonii discrete, la care nu au participat nici familia, nici prietenii apropiati ai artistului, potrivit mai multor surse citate de presa internationala, informeaza bbc.com.

Incinerarea artistului britanic a avut loc la scurt timp dupa decesul acestuia, evitand astfel o ceremonie funerara traditionala, din dorinta lui David Bowie, care a tinut intotdeauna extrem de mult la caracterul intim al vietii private. Respectand ultimele dorinte ale cantaretului, nici familia, nici prietenii apropiati ai starului britanic nu au fost prezenti la ceremonie, precizeaza tabloidul Daily Mail.

Agentul de presa al cantaretului a declarat pentru BBC ca nu poate "nici sa confirme, nici sa infirme" aceste informatii.

Legendarul muzician britanic David Bowie a murit, duminica, la varsta de 69 de ani, dupa o lupta de 18 luni cu cancerul. Pe 8 ianuarie, chiar in ziua in care a implinit varsta de 69 de ani, David Bowie a lansat ultimul sau album de studio, intitulat "Blackstar".

Noul disc contine versuri revelatoare, precum "Look up here, I'm in heaven" ("Priveste in sus, sunt in rai"), iar producatorul albumului, Tony Visconti, spune ca starul britanic a compus si inregistrat in versiuni demo alte cinci piese, in ultimele saptamani de viata, scrie MEDIAFAX.

Intr-un interviu acordat revistei Rolling Stone, Tony Visconti a dezvaluit faptul ca David Bowie i-a telefonat cu o saptamana inainte de a muri si "desi se afla in ultimul stadiu al bolii, planuia sa inregistreze o continuare a albumului «Black Star»".

"Am fost incantat", spune renumitul producator, care a colaborat cu David Bowie la alte albume de succes ale acestuia, precum "The Man Who Sold the World", "Low" si surprinzatorul "The Next Day" din 2013, un material discografic ce a marcat revenirea artistului in topurile muzicale dupa o pauza de peste 10 ani.

"Am crezut, dar si el credea, ca mai avea cateva luni (de viata, n.r.), cel putin. Cred ca sfarsitul a fost pentru el unul foarte rapid. Nu stiu exact, dar cred ca a devenit foarte bolnav foarte repede dupa acel apel telefonic"
, a adaugat Tony Visconti.

Citeste si:
Un fan i-a cerut bani lui Jador pe Instagram. Care a fost reacția...
Un fan i-a cerut bani lui...

Tony Visconti va fi unul dintre muzicienii care vor sustine un numar muzical in cadrul unui concert special ce va fi organizat in memoria lui David Bowie, in luna martie, la Carnegie Hall din New York.

Conceput initial sub forma unui show-tribut in memoria lui David Bowie, cu artisti precum Cyndi Lauper si The Roots care vor urca pe scena, evenimentul a suferit o modificare conceptuala in ultimele zile si se va transforma, pentru a oferi fanilor posibilitatea de a-si lua ramas bun de la artistul britanic. Un tribut special va fi adus legendarului cantaret britanic si la editia din acest an a galei Brit Awards.

Potrivit estimarilor specialistilor, "Blackstar" este pe cale sa devina primul album al lui David Bowie care va ajunge pe primul loc in topul din Statele Unite, intrucat vanzarile acestui material discografic au cunoscut o crestere exploziva incepand de luni, ziua in care decesul starului britanic a fost confirmat.

Citeste si:
Părinții din Anglia, inspirați de David Bowie și familia...
Părinții din Anglia,...

"Blackstar", laudat de criticii de specialitate, se indreapta spre primul loc si din topul britanic, iar alte 13 albume din discografia lui David Bowie au mari sanse de a intra in Top 100.

Potrivit presei internationale, noul material discografic - care include sapte piese si este disponibil pe CD si pe vinil - i-a impresionat pe criticii din industria muzicala si a reflectat pe deplin dorinta artistului britanic de a explora noi tendinte muzicale.

Inainte de lansarea "Blackstar", cel mai recent album al starului britanic a fost "The Next Day", un material discografic lansat de legendarul artist britanic dupa o pauza de 10 ani si care a ajuns in magazine in 2013. Ultimul concert live sustinut de David Bowie a avut loc la New York, cu ocazia unui eveniment de caritate, in 2006.

David Bowie a fost un celebru cantaret, compozitor, producator si inginer de sunet si a castigat mai multe premii BRIT, MTV Music Video si Grammy. Activ pe parcursul a cinci decenii pe scena rock 'n' roll si cunoscut prin faptul ca-si reinventa destul de des stilul de a canta, Bowie a fost considerat un influent inovator, in special datorita pieselor sale din anii '70.

Citeste si:
Jurnalistul Andrei Gheorghe a fost incinerat
Jurnalistul Andrei Gheorghe a...

David Bowie s-a inspirat pentru muzica sa dintr-o vasta paleta de forme de arta, filosofie si literatura. El a fost, de asemenea, actor de film si teatru, regizor si realizator de videoclipuri muzicale. Printre cele mai cunoscute albume ale sale se numara materialele discografice "Space Oddity" (1969), "Ziggy Stardust" (1972), "The Man Who Sold the World" (1970), "Aladdin Sane" (1973), "Station to Station" (1976), "Let's Dance" (1983), "The Buddha of Suburbia" (1993) si "Earthling" (1997). Albumele starului britanic s-au vandut in peste 140 de milioane de copii pe plan mondial.

Intr-un sondaj realizat in anul 2002, de BBC, David Bowie s-a clasat pe pozitia a 29-a in clasamentul celor mai mari 100 de artisti britanici din lume. In 2004, revista Rolling Stone l-a clasat pe Bowie pe locul al 39-lea in topul celor mai buni 100 de artisti rock din toate timpurile.

Citeste si:
Tommy Hilfiger s-a întors la Fashion Week în New York cu o...
Tommy Hilfiger s-a întors la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.