Nominalizarile pentru cea de-a 36-a editie a premiilor Zmeura de Aur au fost anuntate miercuri, la Los Angeles, cu o zi inainte de anuntarea nominalizarilor la Oscar, informeaza independent.co.uk.

Filmul "Cincizeci de umbre ale lui Grey/ Fifty Shades of Grey" a primit cele mai multe nominalizari - sase - la Zmeura de Aur, un trofeu care recompenseaza cele mai slabe filme si performante actoricesti ale anului.

Castigatorii Zmeurei de Aur, un trofeu care se doreste a fi un fel de antidot fata de sezonul premiilor de la Hollywood, vor fi anuntati pe 27 februarie, cu o zi inainte de gala de decernare a Oscarurilor, organizata de Academia de film americana.

Filmul "Jupiter Ascending" a primit la randul sau tot sase nominalizari. Alte filme cu nominalizari multiple sunt "Pixels: O aventura digitala/ Pixels" si "Paul, mare politist la mall 2/ Paul Blart Mall Cop 2".

La categoria "cel mai prost film" vor concura productiile cinematografice "Fantastic Four", "Fifty Shades of Grey", "Jupiter Ascending", "Paul Blart Mall Cop 2" si "Pixels".

Actorul Jamie Dornan va concura la categoria "cel mai prost actor" pentru rolul din "Fifty Shades of Grey", in care il interpreteaza pe Christian Grey, un tanar miliardar cu tendinte sado-masochiste. Adam Sandler este nominalizat de doua ori la aceeasi categorie, pentru rolurile din "O zi in pantofii altcuiva/ The Cobbler" si "Pixels". La aceeasi categorie vor mai concura Johnny Depp ("Mortdecai"), Kevin James ("Paul Blart Mall Cop 2") si Channing Tatum ("Jupiter Ascending").

Dakota Johnson a fost si ea nominalizata pentru rolul Anastacia Steele din "Fifty Shades of Grey" si va concura la categoria "cea mai proasta actrita", alaturi de Katherine Heigl ("Home Sweet Hell"), Mila Kunis ("Jupiter Ascending"), Jennifer Lopez ("The Boy Next Door") si Gwyneth Paltrow ("Mortdecai").

La categoria "cel mai prost regizor" au fost nominalizati cineastii Andy Fickman ("Paul Blart Mall Cop 2"), Tom Six ("Human Centipede 3"), Sam Taylor-Johnson ("Fifty Shades of Grey"), Josh Trank ("Fantastic Four") si Andy si Lana Wachowski ("Jupiter Ascending").

Organizatorii vor acorda si The Redeemer Award (premiul celor care se caiesc), actorilor care reusesc sa aiba succes la Hollywood chiar daca au castigat un trofeu Zmeura de Aur. La aceasta categorie vor concura Sylvester Stallone, Elizabeth Banks, M. Night Shyamalan si Will Smith, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Spectacolul „Jurnal de România. 1989” are două nominalizări la UNITER
Spectacolul TNB „Jurnal de...

Premiile Zmeura de Aur, care valoreaza fiecare doar cativa dolari si au forma de zmeura aurie, asezata pe o rola de film de 8 mm, au fost create in 1980, la initiativa lui John Wilson, un cinefil impatimit, ca "antidot" la frenezia care cuprinde Hollywoodul in sezonul premiilor cinematografice, ce culmineaza in fiecare an cu gala premiilor Oscar.

Castigatorii premiilor Zmeura de Aur sunt selectati de cei aproape 800 de membri ai Golden Raspberry Award Foundation, care pot achizitiona un statut de membru pentru a putea vota online pentru filmele nominalizate anual la aceste premii. Castigatorii la opt din cele noua categorii sunt votati de membri, iar la o noua categorie, pentru cel mai prost cuplu/ distributie de pe marele ecran, castigatorii sunt desemnati de cei peste 80.000 de votanti de pe site-ul specializat in recenzii de film RottenTomatoes.com.

Citeste si:
Actorii care au castigat si Oscar, si Zmeura de Aur la interpretare
Premiile Oscar vs. Zmeura de...

Premiatii cu Zmeura de Aur vin rareori sa isi ridice premiile, o exceptie notabila fiind Sandra Bullock, care a primit titlul de "cea mai proasta actrita" in 2010, pentru "All About Steve", cu o zi inainte de a castiga premiul Oscar pentru "Povestea unui campion/ The Blind Side".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.