Cantaretul David Bowie a murit din cauza unui cancer hepatic, dupa ce a suferit sase infarcte in ultimii sai ani de viata, potrivit unor surse din cercul de prieteni apropiati ai artistului britanic, informeaza site-ul revistei New Musical Express.

Legendarul muzician britanic David Bowie a murit, duminica, la varsta de 69 de ani, dupa o lupta de 18 luni cu cancerul. Anuntul a fost confirmat, luni dimineata, de familia artistului.

In ultimele luni de viata, David Bowie a colaborat la un nou spectacol de teatru, "Lazarus", cu regizorul Ivo van Hove, care a dezvaluit presei britanice faptul ca era la curent cu boala celebrului muzician "de aproximativ un an".

"Am inceput sa colaboram la spectacolul «Lazarus» si, la un moment dat, mi-a spus ca nu va putea sa vina tot timpul la teatru, din cauza bolii sale. Mi-a spus ca avea cancer, cancer hepatic", a spus Ivo van Hove.

"Actorii din distributie nu au stiut niciun moment si banuiesc ca muzicienii cu care el a inregistrat «Blackstar» nu stiau nici ei", a adaugat regizorul, citat de publicatia The Independent. "A facut eforturi mari pentru a finaliza aceste doua proiecte in timp util, pentru a nu lasa bolii sansa de a-l invinge".

"Bowie a compus piese si pe patul de moarte. A luptat ca un leu si a continuat sa munceasca precum un leu curajos in toata aceasta perioada. Am un respect fenomenal fata de acest lucru", a adaugat el.

Wendy Leigh, care a publicat o biografie a lui David Bowie in 2014, a dezvaluit la randul ei faptul ca artistul britanic a suferit o serie de infarcte. "Nu s-a luptat doar cu cancerul... a suferit si sase infarcte in ultimii ani. Am aflat acest lucru de la un cunoscut apropiat al sau", a declarat Wendy Leigh, citata de BBC News.

Cu doar doua zile inainte de a muri, David Bowie a lansat ultimul sau album, "Blackstar", pe 8 ianuarie, chiar in ziua in care a implinit varsta de 69 de ani.

David Bowie, al carui nume real a fost David Jones, s-a nascut in cartierul Brixton din sudul Londrei, la doi ani dupa incheierea celui de-Al Doilea Razboi Mondial. A inceput sa cante la saxofon la varsta de 13 ani si, ulterior, si-a schimbat numele in David Bowie, pentru a evita confuziile cu Davy Jones, solistrul trupei The Monkees, potrivit revistei Rolling Stones.

Citeste si:
De ce mor subit tinerii sub 40 de ani. Motivele care duc la infarct...
De ce mor subit tinerii sub...

Ultimul concert live sustinut de David Bowie a avut loc la New York, cu ocazia unui eveniment de caritate, in 2006.

Artistul britanic era casatorit din 1992 cu celebrul super-model Iman, cu care are o fiica, Alexandria Zahra Jones. David Bowie are si un fiu, Duncan, care provine din prima lui casatorie cu Angela Bowie, scrie MEDIAFAX.

David Bowie a implinit varsta de 69 de ani pe 8 ianuarie si a sarbatorit aceasta zi speciala prin lansarea ultimului sau album de studio, intitulat "Blackstar".

David Bowie a fost un celebru cantaret, compozitor, producator si inginer de sunet si a castigat mai multe premii BRIT, MTV Music Video si Grammy. Activ pe parcursul a cinci decenii pe scena rock 'n' roll si cunoscut prin faptul ca-si reinventa destul de des stilul de a canta, Bowie a fost considerat un influent inovator, in special datorita pieselor sale din anii '70.

Citeste si:
Părinții din Anglia, inspirați de David Bowie și familia...
Părinții din Anglia,...

David Bowie s-a inspirat pentru muzica sa dintr-o vasta paleta de forme de arta, filosofie si literatura. El a fost, de asemenea, actor de film si teatru, regizor si realizator de videoclipuri muzicale. Printre cele mai cunoscute albume ale sale se numara materialele discografice "Space Oddity" (1969), "Ziggy Stardust" (1972), "The Man Who Sold the World" (1970), "Aladdin Sane" (1973), "Station to Station" (1976), "Let's Dance" (1983), "The Buddha of Suburbia" (1993) si "Earthling" (1997). Albumele starului britanic s-au vandut in peste 140 de milioane de copii pe plan mondial.

Intr-un sondaj realizat in anul 2002, de BBC, David Bowie s-a clasat pe pozitia a 29-a in clasamentul celor mai mari 100 de artisti britanici din lume. In 2004, revista Rolling Stone l-a clasat pe Bowie pe locul al 39-lea in topul celor mai buni 100 de artisti rock din toate timpurile.

Citeste si:
Drama care i-a grăbit sfârșitul lui Aurelian Andreescu. Cântărețul...
Drama care i-a grăbit...

Pe 8 ianuarie 2016, ziua in care a implinit varsta de 69 de ani, David Bowie a lansat un nou album de studio - al 28-lea din cariera -, intitulat "Blackstar". Potrivit presei internationale, noul material discografic - care include sapte piese si este disponibil pe CD si pe vinil - i-a impresionat pe criticii din industria muzicala si a reflectat pe deplin dorinta artistului britanic de a explora noi tendinte muzicale.

Inainte de lansarea "Blackstar", cel mai recent album al starului britanic a fost "The Next Day", un material discografic lansat de legendarul artist britanic dupa o pauza de 10 ani si care a ajuns in magazine in 2013.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.