Legendarul David Bowie a murit duminica si a fost nevoie doar de cateva minute dupa anuntul mortii sale pentru ca reprezentantii industriei muzicale, vedete de la Hollywood, dar si politicieni de marca sa ia cu asalt retelele de socializare pentru a-si exprima regretul fata de decesul starului.

David Bowie a murit, duminica, la varsta de 69 de ani. "10 ianuarie 2016 - David Bowie a murit linistit, astazi, inconjurat de familia sa, dupa o curajoasa lupta de 18 luni cu cancerul", au anuntat reprezentantii lui David Bowie, pe contul oficial de Facebook al artistului.

Prim-ministrul britanic David Cameron si actorul Rickey Gervais, care abia terminase de prezentat editia din 2016 a galei de decernare a Globurilor de Aur, cu doar cateva ore inainte ca decesul muzicianului sa fie anuntat in mod oficial, se numara printre personalitatile publice care au transmis condoleante familiei indoliate.

The Rolling Stones, Queen, Madonna, Russell Crowe, Kanye West, Anderson Cooper, trupa Queen, Billy Idol, Gene Simmons, Foo Fighters si Iggy Pop sunt doar cateva dintre vedetele de talie mondiala care au publicat astfel de mesaje pe internet.

"Am crescut ascultandu-l si privindu-l pe geniul pop David Bowie. A fost un maestru al reinventarii, care continua sa aiba succes de fiecare data. Moartea lui este o pierdere uriasa", a scris David Cameron, pe Twitter.

"Tocmai am pierdut un erou. Odihneste-te in pace, David Bowie", a scris la randul lui pe Twitter actorul Ricky Gervais.

Membrii formatiei Queen au publicat pe pagina de Facebook a trupei videoclipul piesei "Under Pressure", la care au colaborat cu David Bowie, cu mesajul "This is our last dance..." (Acesta este ultimul nostru dans, n.r.). "Membrii trupei The Rolling Stones sunt in stare de soc si profund indurerati, dupa aflarea vestii mortii prietenului nostru drag David Bowie. A fost un om minunat si bun, un artist extraordinar si original", este mesajul publicat pe pagina de Facebook a formatiei britanice.

Actorul Russell Crowe a adus si el un ultim omagiu starului britanic: "Odihneste-te in pace, David. Am iubit muzica ta. Te-am iubit. Esti unul dintre cei mai mari artisti care au trait vreodata".

Citeste si:
Cei mai iubiți artiști români ai momentului, pe scena FORZA ZU
Cei mai iubiți artiști români...

Rapperul Kanye West s-a declarat si el impresionat de decesul starului britanic: "David Bowie a fost una dintre cele mai importante surse de inspiratie pentru mine, era atat de neinfricat, atat de creativ, ne-a oferit prin cantecele sale magie pentru o viata intreaga".

"Prietenia lui David a fost lumina vietii mele. Nu am cunoscut niciodata o persoana atat de sclipitoare. A fost cel mai bun dintre toti", este mesajul publicat luni de Iggy Pop pe pagina sa de Facebook.

Pe pagina de Facebook a formatiei britanice Placebo a fost publicat videoclipul piesei "Without You I'm Nothing", interpretata impreuna cu Bowie, fara niciun mesaj alaturat acestuia.

Trupa Foo Fighters a publicat pe contul ei de Instagram o fotografie care il prezinta pe starul britanic in mijlocul unui grup de vedete rock, insotita de urmatorul mesaj: "Odihneste-te in pace, David!".

Citeste si:
Părinții din Anglia, inspirați de David Bowie și familia...
Părinții din Anglia,...

Madonna si-a exprimat si ea regretul, pe Twitter, pentru disparitia legendarului artist britanic: "Talentat. Unic. Geniu. A schimbat regulile jocului. Omul care a cazut pe Pamant. Spiritul lui va trai pentru totdeauna!".

"David Bowie a fost un adevarat inovator, un adevarat creator. Odihneasca-se in pace!", a scris pe Twitter rapperul Pharrell Williams.

"«Timpul ma poate schimba. Dar nu poti sa dai de urma timpului», spunea David Bowie. Dumnezeule. A fost unul dintre cei mai mari. Iti multumesc", a scris pe Twitter regizoarea Ava DuVernay.

"Am fost pe punctul de a plange atunci cand am aflat vestea despre moartea brusca a lui David Bowie. Odihneste-te in pace!", a scris Billy Idol.

Actorul Mark Ruffalo a publicat urmatorul mesaj pe Twitter: "Odihneste-te in pace, tata al tuturor ciudatilor. E o zi trista, foarte trista. Il voi iubi pentru totdeauna. Legendarul cantaret David Bowie a murit la 69 de ani".

Citeste si:
Celebrități care au scris cărți pentru copii
Celebrități care au scris...

"Imi vine greu sa cred ca David Bowie a murit. Ce viata incredibila a avut!", a scris jurnalistul Anderson Cooper.

"Doamne, ce veste ingrozitoare. Am pierdut un artist extrem de important si de influent. David Bowie a fost o uriata sursa de inspiratie. Ne va fi dor de el", a declarat Linda Perry.

Rockerul Gene Simmons, liderul trupei Kiss, a scris pe Twitter urmatorul mesaj: "David Bowie, ne vei lipsi ingrozitor. «Changes»-ul lui Bowie si cantecele sale cu Ziggy au reprezentat o influenta majora pentru mine".

David Bowie a fost un celebru cantaret, compozitor, producator si inginer de sunet si a castigat mai multe premii BRIT, MTV Music Video si Grammy. Activ pe parcursul a cinci decenii pe scena rock 'n' roll si cunoscut prin faptul ca-si reinventa destul de des stilul de a canta, Bowie a fost considerat un influent inovator, in special datorita pieselor sale din anii '70, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Celebrități despre care poate nu știai că au probleme cu tiroida
Celebrități despre care poate...

David Bowie s-a inspirat pentru muzica sa dintr-o vasta paleta de forme de arta, filosofie si literatura. El a fost, de asemenea, actor de film si teatru, regizor si realizator de videoclipuri muzicale. Printre cele mai cunoscute albume ale sale se numara materialele discografice "Space Oddity" (1969), "Ziggy Stardust" (1972), "The Man Who Sold the World" (1970), "Aladdin Sane" (1973), "Station to Station" (1976), "Let's Dance" (1983), "The Buddha of Suburbia" (1993) si "Earthling" (1997). Albumele starului britanic s-au vandut in peste 140 de milioane de copii pe plan mondial.

Intr-un sondaj realizat in anul 2002, de BBC, David Bowie s-a clasat pe pozitia a 29-a in clasamentul celor mai mari 100 de artisti britanici din lume. In 2004, revista Rolling Stone l-a clasat pe Bowie pe locul al 39-lea in topul celor mai buni 100 de artisti rock din toate timpurile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.