Editia din acest an a premiilor Globul de Aur, decernate de Asociatia presei straine de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association, HFPA), a fost prezentata de actorul britanic Ricky Gervais.

"The Revenant", de Alejandro González Iñárritu, si "The Martian", de Ridley Scott, au fost desemnate cel mai bun film-drama, respectiv cel mai bun film-comedie, la cea de-a 73-a gala a premiilor Globul de Aur, care a avut loc duminica seara, la Los Angeles.

Lungmetrajul "The Revenant: Legenda lui Hugh Glass/ The Revenant", in regia lui Alejandro González Iñárritu, il are in rolul principal pe actorul Leonardo DiCaprio.

In cadrul galei Globul de Aur 2016, Leonardo DiCaprio a primit trofeul pentru cel mai bun rol principal masculin intr-un film-drama, in timp ce Alejandro González Iñárritu a fost premiat pentru cea mai buna regie.

"The Revenant" a avut premiera pe marile ecrane americane, pe 8 ianuarie, urmand sa fie lansat in Romania, pe 22 ianuarie. Leonardo DiCaprio spunea ca "The Revenant" va fi "una dintre unicele experiente in legatura cu un film pe care publicul l-a vazut in vremurile moderne".

"The Revenant" este inspirat de romanul lui Michael Punke, bazat pe fapte reale. Actiunea se petrece in America de Nord, in 1823, iar in centrul ei se afla Hugh Glass (DiCaprio), membru al unei expeditii in Muntii Stancosi, unde este prins de un urs grizzly si sfartecat. Capitanul grupului lasa in urma trei oameni pentru a-i tine companie in ultimele clipe de viata si pentru a-i sapa mormantul, dar, de frica sa nu fie prinsi de indieni, cei trei ii iau lui Glass armele si echipamentul si fug. Insa eroul ingrozitoarei confruntari cu ursul grizzly nu moare: se taraste, desi mutilat, mai bine de 300 de kilometri prin salbaticie, animat de sumbre planuri de razbunare impotriva celor care l-au parasit, potrivit cinemagia.ro.

Pe de alta parte, pelicula SF "Martianul/ The Martian", de Ridley Scott, a fost desemnata cel mai bun film la categoria comedie/ musical a celei de-a 73-a gala a premiilor Globul de Aur. Totodata, actorul Matt Damon, interpretul rolului principal din "Martianul", a primit trofeul pentru cel mai bun rol principal masculin intr-un film - comedie/ musical.

Citeste si:
Leonardo Dicaprio, alături de refugiații din Ucraina: „Au pierdut...
Leonardo Dicaprio, alături de...

"Martianul", cel mai recent lungmetraj regizat de Ridley Scott, este inspirat dintr-un roman SF scris de Andy Weir. Pelicula a avut premiera pe 2 octombrie 2015, scrie MEDIAFAX.

In timpul unei misiuni cu echipaj uman pe Marte, astronautul Mark Watney (Matt Damon) este considerat mort, victima a unei furtuni puternice. Insa Watney supravietuieste urgiei si descopera ca a fost lasat singur pe ostila planeta. Cu provizii insuficiente, este nevoit sa-si foloseasca la maximum ingeniozitatea, inteligenta si forta interioara pentru a ramane in viata si a gasi o cale prin care mesajul sau de ajutor sa ajunga pe Pamant. La milioane de kilometri distanta, NASA si o echipa internationala de oameni de stiinta cauta fara incetare solutia prin care sa il aduca pe "martian" acasa, in vreme ce colegii sai de echipa pun si ei la cale o misiune indrazneata, daca nu imposibila, de salvare. Pe masura ce aceste povesti, mostre incredibile de curaj, se desfasoara, voci din lumea intreaga se unesc pentru a incuraja revenirea acasa, in siguranta, a lui Watney.

Citeste si:
15+ tinute extravagante ale vedetelor care au atras atentia in 2019
15+ tinute extravagante ale...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.