Mark Zuckerberg vrea sa creeze in 2016 o forma de inteligenta artificiala care sa functioneze ca un majordom, a carui misiune va fi aceea de a administra chestiunile gospodaresti si de a-l asista pe creatorul retelei de socializare Facebook in activitatile sale profesionale, informeaza Reuters.

Mark Zuckerberg, care se lanseaza intr-o noua provocare personala la inceputul fiecarui an, si-a dezvaluit planurile pentru 2016 prin intermediul unui mesaj publicat, duminica, pe pagina sa de Facebook. "Va puteti gandi la el ca la un fel de Jarvis din seria «Iron Man»", a scris Mark Zuckerberg, cofondatorul Facebook, referindu-se la programul computerizat cu rol de majordom ce apare in revistele de benzi desenate Marvel si in filme realizate pe baza acestora.

Zuckerberg va incepe sa lucreze la noul proiect prin explorarea tehnologiilor existente. Apoi, va incepe sa "invete" noul program informatic sa ii recunoasca vocea, pentru ca "majordomul" sa invete sa controleze toate chestiunile gospodaresti, precum luminile, temperatura si volumul televizoarelor si aparatelor audio-video din locuinta sa.

Fondatorul platformei Facebook intentioneaza, de asemenea, sa il invete pe "robotul-majordom" sa recunoasca chipurile prietenilor sai atunci cand acestia suna la usa si sa permita accesul lor in locuinta. Robotul-asistent va analiza si diverse baze de date pentru a-l ajuta pe Zuckerberg in activitatile sale profesionale.

"Aceasta va fi o provocare intelectuala amuzanta, voi face acest program de codificare pentru mine insumi", a adaugat Mark Zuckerberg. "Abia astept sa impartasesc cu voi ceea ce voi invata pe parcursul acestui an", a mai spus acesta.

Planurile privind lansarea acestui robot-majordom vin in contextul in care Mark Zuckerberg a devenit, la sfarsitul anului trecut, tata, dupa ce sotia lui, doctorul Priscilla Chan, a nascut o fetita, care a primit numele Max. La momentul respectiv, Mark Zuckerberg a anuntat ca isi va petrece o perioada acasa, in defavoarea sediului Facebook, pentru a putea fi alaturi de familia sa.

Citeste si:
Câștigătoarea ucraineancă de la Eurovision 2016 se află printre...
Câștigătoarea ucraineancă de...

Lecturarea a doua carti pe luna si invatarea dialectului mandarin al limbii chineze se numara printre celelalte provocari personale in care s-a lansat CEO-ul Facebook in ultimii ani, la inceputul lunii ianuarie.

Mark Zuckerberg este in prezent unul dintre cei mai tineri si de succes oameni de afaceri din lume, avand o avere estimata de Forbes la 45,7 miliarde de dolari. Facebook este cea mai mare retea de socializare din lume, avand 1,49 de miliarde de utilizatori activi in fiecare luna, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.