Mai multi regizori romani, intre care Nae Caranfil, Cristian Mungiu si Radu Mihaileanu, si-au anuntat premierele cinematografice pentru 2016, un an care va fi dominat de povesti de familie inspirate de realitate, de comedii negre si de adaptari.

Regizorul si scenaristul Nae Caranfil pregateste al saptelea lungmetraj al sau, "6,9 pe scara Richter/ 6,9 on the Richter Scale". Dupa ce filmarile s-au desfasurat in toamna lui 2015, cineastul a declarat pentru MEDIAFAX ca filmul va fi lansat "cel mai probabil" in toamna lui 2016. "Acum lucram la montaj si editare si cel mai probabil in toamna viitoare (2016, n.r.) o sa fie lansat", a spus acesta.

Lungmetrajul romano-bulgar, care va fi produs de Mobra Films si Jelfilm, este o comedie partial realista, care contine elemente de musical, a mai spus Caranfil. "Nu l-as considera un musical, pentru ca stiu foarte bine cum sa definesc genul si nu se incadreaza in aceasta definitie. Este o comedie pe care incerc sa o compun din ingrediente aparent paradoxale. Adica ce sa caute depresia, cutremurul si musicalul in aceeasi tigaie? Sa vad ce imi iese", declara Nae Caranfil, intr-un interviu acordat MEDIAFAX.

Pe de alta parte, "Fotografii de familie" va fi primul film semnat de Cristian Mungiu de la "Dupa dealuri/ Beyond the Hills", care a avut premiera la Festivalul de la Cannes in 2012. In plus, va fi pentru prima data cand o pelicula a regizorului premiat cu Palme d'Or va avea ca personaj principal un barbat. O coproductie Romania-Franta-Belgia, pelicula vorbeste despre responsabilitatile vietii de parinte, iar filmarile au avut loc in vara lui 2015.

Si Radu Mihaileanu va prezenta in 2016 prima sa pelicula in limba engleza, "The History of Love", o parte din filmari avand loc, in 2015, in Canada si in Romania, la Cluj-Napoca, iar Mihai Calin si Ovidiu Cuncea se numara printre actorii romani din distributie, a declarat pentru MEDIAFAX producatorul peliculei, Tudor Giurgiu.

O adaptare dupa bestsellerul scriitoarei americane Nicole Krauss, aparut in 2005, filmul este o poveste intercalata, care urmareste viata lui Léo Gursky, interpretat de Derek Jacobi - cunoscut din filme ca "Discursul regelui/ King's speech" (2010), de Tom Hooper, si "Gladiatorul/ Gladiator" (2000), de Ridley Scott - din vremea Holocaustului pana in modernul New York. Acesta va fi primul lungmetraj al lui Radu Mihaileanu de la "Concertul/ Le concert", lansat in 2009.

Citeste si:
Câștigătoarea ucraineancă de la Eurovision 2016 se află printre...
Câștigătoarea ucraineancă de...

Regizoarea docudramei animate de succes "Muntele magic", Anca Damian, va reveni in 2016 pe marile ecrane romanesti cu filmul "Perfect sanatos", care ii are in distributie pe Vlad Ivanov si Anghel Damian, pentru care rolurile au fost scrise special. Pelicula, care va fi gata in primavara acestui an, dupa cum a declarat regizoarea pentru MEDIAFAX, se bazeaza pe o poveste reala de familie, cu multe elemente de fictiune, cu secvente de violenta, dar si de dragoste.

O comedie neagra pregateste Igor Cobileanski. Filmarile la "Afacerea Est", cu Ion Sapdaru si Constantin Puscasu in rolurile principale, au fost finalizate in luna august, iar coproductia romano-lituaniana este programata sa ajunga pe marile ecrane in iunie 2016. "Afacerea Est" este un road movie plin de situatii absurde, ce spune povestea unei prietenii aparent nepotrivite intre Petro si Marian, care, confruntati cu saracia si cu lipsa de perspective, devin parteneri de afaceri si pornesc intr-o calatorie plina de aventuri, incercand sa-si indeplineasca visul.

Citeste si:
15 persoane care se pot adapta cu usurinta oricarei situatii
15 persoane care se pot...

Regizorul si producatorul Dan Chisu a filmat al saptelea lungmetraj al sau, "Aniversarea". Drama de familie il are ca protagonist pe Mircea Albulescu, din distributie facand parte si Rodica Lazar, Simona Bondoc, Razvan Vasilescu, Emilia Dobrin, Lucian Ifrim si Rodica Lazar. Chisu a declarat pentru MEDIAFAX ca pelicula va fi lansata, cel mai probabil, in primavara acestui an.

Iulia Rugina propune pentru anul 2016 "Breaking News", cu Andi Vasluianu in rolul principal. "Este un reporter de stiri care, in timpul unui live, isi pierde colegul operator si trebuie apoi sa faca un material in memoriam", a declarat pentru MEDIAFAX regizoarea peliculei. Filmul se afla inca in productie, etapa care va fi finalizata in luna februarie. In ceea ce priveste o data de lansare, regizoarea a afirmat ca totul depinde de ritmul in care va decurge postproductia.

Citeste si:
8 pelicule care s-au filmat in alte locuri decat cele mentionate in...
8 pelicule care s-au filmat...

Regizoarea Cristina Iacob a anuntat ca, in 2016, va lansa continuarea comediei de succes "#Selfie", intitulata "#Selfie69" si avandu-le in rolurile principale pe Crina Semciuc, Olimpia Melinte si Flavia Hojda. De aceasta data, personajele Roxi, Yasmine si Ana se reunesc intr-un pariu care le va schimba vietile: care dintre ele se marita prima in decurs de trei zile? Filmarile pentru "#Selfie69" au inceput in aprilie 2015. Din distributia noului film fac parte si nume noi, precum Maia Morgenstern, Alex Bogdan, Adela Popescu, Loredana Groza, Tolea Ciumac si Antonia.

Bobby Paunescu pregateste doua proiecte cinematografice pentru 2016. El este producatorul documentarului "The Sight of Music", regizat de Giuseppe Tornatore, despre viata compozitorului Ennio Morricone. "«The Sight of Music» este un docu-fiction si speram sa fie gata in luna aprilie", a declarat Bobby Paunescu pentru MEDIAFAX. Filmul are un buget de 2,7 milioane de euro si este coprodus de Piano B Produzioni, compania lui Tornatore, alaturi de Mandragora Group, cea a lui Bobby Paunescu. In acelasi timp, Paunescu pregateste din postura de regizor filmul "The Girl Who Knew Too Much", un thriller care se axeaza pe povestea de dragoste dintre un proprietar al unei cunoscute marci de moda si un model de renume international.

Citeste si:
„Romina, VTM” a bătut recordul. Filmul românesc a fost dur criticat...
„Romina, VTM” a bătut...

Catalin Mitulescu se pregateste sa lanseze pe marele ecran pelicula "Rumeno". Filmul spune povestea lui Radu, un tanar plecat sa munceasca in Italia, care revine acasa dupa un an. O gaseste pe Monica, sotia lui, total schimbata, iar copilul lor, Luca, a crescut mai mult decat se astepta. Cuplul petrece o noapte in care incearca sa se regaseasca. Timpul petrecut separat a creat neincredere si confuzie intre cei doi, dar le da si posibilitatea unui nou inceput. Lungmetrajul ii are in rolurile principale pe Ada Condeescu si Alexandru Potocean si a fost filmat in vara lui 2014.

Cel mai nou proiect cinematografic al lui Adrian Sitaru este "Fixeur/ The Fixer", al carui scenariu este semnat de Adrian si Claudia Silisteanu, iar Tudor Istodor si Mehdi Nebbou fac parte din distributie. Povestea filmului "Fixeur" este bazata pe un caz real, avand in centru un tanar jurnalist care pleaca in Transilvania impreuna cu o echipa TV franceza, pentru a investiga cazul unei tinere prostituate repatriate din Franta. Filmul este produs de 4Proof Film, iar filmarile au avut loc in 2015, la Bucuresti si Bistrita.

Cel de-al treilea lungmetraj regizat de Marian Crisan, "Orizont", va fi lansat in Romania in prima jumatate a anului. Filmul a avut premiera mondiala in cadrul competitiei oficiale a celei de-a 19-a editii a Black Nights Film Festival de la Tallinn, in luna noiembrie. Pelicula, o adaptare libera dupa nuvela "Moara cu noroc", de Ioan Slavici, spune povestea lui Lucian, interpretat de András Hatházi, si a Andrei, rol jucat de Rodica Lazar, sot si sotie, care, incercand sa isi gaseasca "norocul", preiau in adminstrare o cabana pierduta undeva in Muntii Apuseni.

Regizorul Cristi Puiu pregateste de aproximativ trei ani filmul "La Conac", o adaptare dupa "Povestire despre Antichrist", de Vladimir Soloviov. Pelicula, pentru care cineastul a semnat si scenariul, ar putea fi lansata anul acesta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.