Studiourile Disney, care profita de succesul de casa al noului film din seria "Razboiul Stelelor", intitulat "Star Wars: Trezirea Fortei", au anuntat ca au depasit pentru prima data in istorie pragul incasarilor anuale de 5 miliarde de dolari, informeaza screendaily.com.

Pana luni, studioul hollywoodian obtinuse incasari de 4,985 de miliarde de dolari pe plan mondial, din care box office-ul international era de 3,134 de miliarde de dolari, iar cel nord-american, de 1,851 miliarde de dolari, scrie MEDIAFAX.

Aceste cifre reprezinta noi recorduri pentru Disney. Precedentul record de 3,013 miliarde de dolari fusese stabilit in 2013.

In afara de "Star Wars: Trezirea Fortei", celelalte filme de mare succes lansate in acest an de Disney au fost un lungmetraj inspirat din universul Marvel, intitulat "Razbunatorii: Sub semnul lui Ultron/ The Avengers: Age Of Ultron", care a avut incasari la nivel mondial de 1,4 miliarde de dolari, o animatie produsa de Disney-Pixar, intitulata "Intors pe dos/ Inside Out", care obtinut incasari mondiale de 855,4 milioane de dolari, si filmul "Cenusareasa/ Cinderella", ce a generat 542,5 milioane de dolari.

Pe locurile urmatoare in topul celor mai profitabile productii lansate de studiourile Disney in acest an s-au clasat filmele "Omul-Furnica/ Ant-Man" (519,1 milioane de dolari) si "Cei 6 super eroi/ Big Hero 6" (657,8 milioane de dolari in total - din care 305 milioane de dolari in 2015).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.