Chitaristul George Patranoiu, membru fondator al trupei Taxi si colaborator al formatiei in perioada 1999 - 2006, a murit sambata dimineata, la varsta de 42 de ani, in urma unei lungi suferinte.

"Unul dintre cei mai buni chitaristi ai acestei tari, omul cu maini si suflet de aur, membru fondator al trupei Taxi, colegul nostru in perioada 1999 - 2006, prietenul nostru, George Patranoiu, a plecat. Acolo, sus. Unde stim ca e deja pregatita o chitara. La care doar el poate sa cante", a anuntat trupa Taxi, sambata, pe pagina sa de Facebook.

George Patranoiu a murit sambata dimineata, in urma unei suferinte indelungate, dupa cum au anuntat apropiatii acestuia, pe contul de Facebook al chitaristului.

Trupul neinsufletit al lui George Patranoiu va fi depus sambata dupa-amiaza, la capela Bisericii Sfantul Ilie din cartierul Titan din Bucuresti, scrie MEDIAFAX.

Nascut pe 4 august 1973, George Patranoiu a fost cotat ca fiind unul dintre cei mai buni chitaristi din Romania. El a activat in trupele Taxi (membru fondator), Schimbul 3, Metrock, Raza si Act. A fost implicat in numeroase proiecte muzicale inedite: a interpretat "Simfonia 40" de Wolfgang Amadeus Mozart, impreuna cu Orchestra Simfonica a Teatrului Muzical "Nae Leonard" din Braila, a sustinut un workshop pentru Jackson's Guitars si a fost unul dintre cei patru chitaristi selectati pentru evenimentul Guitaromania, care a avut loc intr-un club bucurestean, in 2011.

George Patranoiu suferea de cativa ani de cancer amigdalian. Dupa doua operatii suferite de George Patranoiu a urmat o perioada in care parea ca boala intra in remisie, insa aceasta a revenit in diferite forme, in ultima perioada a vietii sale, artistul avand multiple metastaze. In luna noiembrie, acesta a suferit o noua interventie chirurgicala.

Pentru ajutorarea sa, trupele Taxi si Sarmalele Reci, alaturi de alti artisti, au sustinut pe 6 decembrie, pe scena Berariei H din Bucuresti, un concert caritabil.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.