Actorul american Bill Cosby a initiat la randul sau un proces, luni, impotriva unui grup de sapte femei care l-au acuzat deja de defaimare, dupa ce starul de comedie a spus ca reclamantele au mintit atunci cand l-au acuzat de agresiune sexuala, informeaza Reuters.

In acel proces, initiat la Tribunalul Districtual din Springfield, Massachusettes, starul american a spus ca acele femei i-au lezat "mostenirea onorabila si reputatia", acuzandu-l de comiterea unor agresiuni sexuale.

Peste 50 de femei l-au acuzat oficial pe actor, devenit celebru gratie serialului din anii 1980 "The Cosby Show", spunand ca acesta le-a agresat sexual, dupa ce le-a oferit droguri sau alcool.

Bill Cosby a negat in repetate randuri acuzatiile si nu a fost pus niciodata oficial sub acuzare. Multe dintre presupusele agresiuni ar fi avut loc in urma cu multe decenii, asadar faptele au fost prescrise. "Bazandu-se doar pe acuzatii care nu se sustin, reclamantele pe care le-am dat in judecata au lansat o campanie de asasinare a reputatiei domnului Cosby, acuzandu-l in mod intentionat, fals si din rautate pura de pretinse agresiuni sexuale vechi de mai multe decenii", a declarat avocatul actorului, ajuns intre timp la varsta de 78 de ani. Bill Cosby le-a acuzat pe cele sapte femei de defaimare, inteferenta cauzatoare de prejudicii si provocare intentionata de stres emotional.

Deciza lui Bill Cosby vine ca o reactie la un proces ce i-a fost intentat in decembrie 2014, in care actorul a fost acuzat de calomnie, agresiune si defaimare.

Cosby, celebru pentru personajul sau supranumit "America's Dad" (Tatal Americii, n.r.), doctorul Cliff Huxtable din serialul de comedie de succes "Cosby Show", nu a fost niciodata acuzat sau anchetat in mod oficial referitor la vreuna dintre acuzatiile de abuz. El si-a recunoscut infidelitatile maritale, dar a negat toate acuzatiile de agresiune sexuala ce i-au fost aduse, multe dintre ele datand de zeci de ani si fiind fapte prescrise, atat din punct de vedere penal, cat si civil, scrie MEDIAFAX.

In 2005, actorul a ajuns la o intelegere intr-un proces civil referitor la comportament sexual nepotrivit, dupa ce a recunoscut ca a obtinut unele droguri cu efect sedativ - Quaaludes -, foarte populare in anii 1970, cu intentia de a le oferi unor femei tinere, cu scopul de a intretine apoi raporturi sexuale cu acestea, potrivit unor documente oficiale dezvaluite in iulie, intr-un proces separat deschis impotriva actorului.

Citeste si:
Trump, găsit vinovat de abuz sexual și defăimarea jurnalistei E....
Donald Trump, găsit vinovat...

NBC si Netflix au renuntat la o serie de proiecte cu Bill Cosby dupa aparitia acuzatiilor, in luna noiembrie 2014. Turneul de stand-up comedy al actorului, in cadrul caruia mai multe spectacole au fost anulate, a fost, de asemenea, afectat.

Bill Cosby se afla in atentia presei americane de cand un alt actor, Hannibal Buress, a spus ca starul american este "un violator", in timpul unui spectacol, in octombrie 2014, in Philadelphia, orasul natal al lui Cosby.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.