Cantareata pop americana Katy Perry ocupa prima pozitie in topul muzicienilor cu cele mai mari venituri in 2015, potrivit unui clasament intocmit anual de revista Forbes, informeaza bbc.com.

Dupa incheierea unui turneu mondial de amploare, intitulat "Prismatic World Tour", ce a durat 17 luni, cantareata americana Katy Perry a obtinut venituri de 135 de milioane de dolari, care au ajutat-o sa faca un salt spectaculos in acest clasament anual si sa ajunga pe prima pozitie. In topul din 2014, Katy Perry ocupase locul al 23-lea.

Grupul pop britanic One Direction se afla pe locul al doilea, cu venituri de 130 de milioane de dolari, gratie recentului album "Four" si a turneului mondial de promovare a acelui material discografic, "On the Road Again".

Pozitia a treia a revenit cantaretului american Garth Brooks, o legenda a muzicii country, care a obtinut venituri de 90 de milioane de dolari, scrie MEDIAFAX.

Topul 10 al muzicienilor cu cele mai mari incasari in ultimul an este completat de Taylor Swift (80 de milioane de dolari), The Eagles (73,5 milioane de dolari), Calvin Harris (66 de milioane de dolari), Justin Timberlake (63,5 milioane de dolari), P. Diddy (60 de milioane de dolari), Fleetwood Mac (59,5 milioane de dolari) si Lady Gaga (59 de milioane de dolari).

Forbes a intocmit acest clasament pe baza informatiilor furnizate de diversi reprezentanti ai industriei muzicale, unor interviuri cu manageri si impresari, dar si a unor date oferite chiar de catre artisti. Topul vizeaza veniturile obtinute de muzicieni in perioada 1 iunie 2014 - 1 iunie 2015.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.