Cine a fost desemnata cea mai influenta femeie din toate timpurile, intr-un sondaj care le include, printre altele, pe laureata premiului Nobel Marie Curie, pe printesa Diana si pe maica Tereza, potrivit dailymail.co.uk.

Fostul premier britanic Margaret Thatcher, supranumita "Doamna de Fier" conduce acest clasament al celor mai influente femei din toate timpurile, fiind desemnata in acest sens intr-un sondaj realizat in randul a 2.000 de persoane de catre compania Scottish Widows.

Margaret Thatcher este urmata in clasament de savanta Marie Curie, prima femeie care a primit un premiu Nobel si singurul om de stiinta care a primit doua astfel de distinctii in doua domenii stiintifice diferite - fizica si chimie.

Pe locul al treilea in acest clasament s-a situat regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii.

In topul 10 al celor mai influente femei din toate timpurile se mai regasesc printesa Diana, maica Tereza, regina Victoria si vedeta de televiziune Oprah Winfrey.

In acelasi sondaj, pe langa faptul ca au desemnat cele mai influente femei din toate timpurile, respondentii si-au exprimat opiniile si cu privire la alte categorii, scrie MEDIAFAX.

Astfel, aviatoarea Amelia Earhart, considerata un pionier al aviatiei, intrucat a fost prima femeie din lume care a traversat Oceanul Atlantic la bordul unui avion cu un singur loc in cabina, a fost desemnata cea mai influenta sportiva, iar scriitoarea Jane Austen conduce clasamentul celor mai influente femei din domeniul artelor creative.

Judi Dench, una dintre putinele femei in viata care au fost nominalizate in acest sondaj, conduce clasamentul celor mai influente persoane de sex feminin din domeniul artistic.

Scriitoarea franceza Simone de Beauvoir, care a murit in 1986, a fost desemnata cea mai influenta intelectuala care a activat in domeniul public.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.