André Rieu a primit, vineri, titlul de ambasador onorific al Bucurestiului din partea primarului interimar al Capitalei, Razvan Sava, celebrul violonist declarand ca, la 66 de ani, s-a indragostit din nou, de poporul roman.

Razvan Sava a declarat ca André Rieu a fost alaturi de poporul roman si la bine - promovand folclorul romanesc in fata publicului olandez si daruindu-le spectatorilor din Bucuresti sapte concerte -, dar si la greu, dand dovada de "compasiune, generozitate si omenie" atunci cand Romania a fost greu incercata de incendiul din Clubul Colectiv, din 30 octombrie, in urma caruia 60 de persoane au murit si peste 150 au fost ranite.

Dupa ce a primit titlul de ambasador onorific al Bucurestiului, André Rieu a precizat ca se simte onorat de distinctia primita.

"Am 66 de ani si m-am indragostit din nou: de Romania. Am calatorit in intreaga lume, dar primirea pe care am avut-o aici, in Romania, din primul moment, a fost incredibila. Am cantat in Budapesta, in Viena, in Praga. Intotdeauna intreb publicul de unde este si, in general, sunt oameni din intreaga lume. Dar, in aceste orase, jumatate dintre spectatori erau din Romania. Si asa am inceput sa iau contact cu oamenii din Romania, sa caute o sala, dar o astfel de sala nu exista, ar trebui sa construiti una. Apoi, ne-am gandit sa cantam la Arena Nationala, dar echipa voastra joaca atat de bine incat tot timpul erau meciuri acolo. Asa ca a venit posibilitatea sa cantam in Piata Constitutiei", a spus André Rieu.

Totodata, acesta a precizat ca toata echipa l-a avertizat ca "va da faliment" daca va veni sa cante in Romania cu tot echipamentul necesar unui concert.

"Am crezut in publicul roman si stiam ca va fi un succes. Au fost cele mai bune sapte concerte pe care le-am sustinut in toata viata mea. Si nu spun asta doar pentru ca ma aflu in Bucuresti. Romanii mi-au transmis o caldura nemaimpomenita de fiecare data cand am venit aici. Vreau sa va mai spun o data ca sunt indragostit de voi", a adaugat André Rieu.

De asemenea, André Rieu a mentionat ca se va intoarce sa concerteze in Romania, in iunie 2016, insa deocamdata nu stie care este data exacta.

In luna iunie a acestui an, celebrul violonist a sustinut sapte concerte in Piata Constitutiei din Bucuresti - la care au participat aproximativ 84.000 de spectatori - si a inregistrat un DVD cu aceste evenimente, pe care il va lansa vineri, in Capitala. André Rieu vrea sa doneze toti banii din vanzarea acestui DVD pentru ajutorarea victimelor tragediei din clubul Colectiv.

Citeste si:
Protestul transportatorilor continuă. Manifestanții au spus că...
Protestul transportatorilor...

Nascut la Maastricht, in Olanda, André Rieu este unul dintre cel mai bine vanduti muzicieni din lume. A revitalizat muzica de vals la nivel international cu spectacolele sale pline extravaganta si de emotie. Detinatorul celei mai mari orchestre private din lume, André Rieu a vandut pana in prezent peste 40 de milioane de albume si DVD-uri in intreaga lume, scrie MEDIAFAX.

In fiecare an, André Rieu, Johann Strauss Orchestra, corul si numerosi solisti internationali sustin 100 de concerte in intreaga lume, cu peste un million de spectatori. Turneele violonistului olandez au intrat in Billboard's Top 10 in fiecare an, incepand din 2004.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.