Grupul a castigat principalele trofee atribuite la American Music Awards 2015, duminica seara, la Los Angeles, intr-un eveniment in care tributul adus de artistii americani victimelor atentatelor din Paris a oferit o nota sobra unei gale caracterizate prin prestatii pline de energie.

Grupul britanic One Direction a fost desemnat artistul anului, pentru a doua oara consecutiv, si s-a impus la categoria "cel mai bun album pop/rock", pentru a treia data consecutiv, cu materialul discografic "Made In The A.M.", informeaza Reuters.

Actorul si muzicianul Jared Leto a adus un tribut emotionant celor 130 de victime ale atactului terorist comis pe 13 noiembrie in Paris, in special celor 89 de spectatori care au fost impuscati mortal in sala de concerte Bataclan. Jared Leto a spus ca a sustinut in acea sala de concerte, alaturi de trupa sa 30 Seconds to Mars, "un show frumos si linistit", la inceputul acestui an.

"In seara aceasta, aducem un omagiu victimelor unei violente inimaginabile care s-a produs la Paris si in intreaga lume. Franta conteaza, Rusia conteaza, Siria conteaza, Mali conteaza, Orientul Mijlociu conteaza, Statele Unite conteaza, lumea intreaga conteaza, iar pacea este posibila", a spus Jared Leto.

Cantareata Celine Dion a interpretat o piesa celebra din repertoriul lui Edith Piaf, "Hymnne à l'amour", in memoria victimelor ucise in atentatele de la Paris.

Printre castigatorii principali ai galei s-a aflat si cantareata americana Taylor Swift, care primise sase nominalizari. Artista a castigat trei trofee, insa nu a fost prezenta la aceasta gala, scrie MEDIAFAX.

Nicki Minaj a castigat doua premii in categoriile rap/hip-hop, The Weeknd a primit doua trofe in categoriile soul/R&B, Florida Georgia Line s-a impus la doua categorii country, iar cantaretul country Sam Hunt a fost desemnat cel mai bun artist debutant.

Spre deosebire de farsele si glumele ireverentioase de la MTV Video Music Awards si de comportamentul formal de la Grammy Awards, gala American Music Awards (AMA), ai carei invingatori sunt desemnati prin votul publicului, recompenseaza cele mai populare performante muzicale ale anului, punand accentul pe prestatia scenica.

Citeste si:
VIDEO Joe Biden, mesaj la 20 de ani de la atentatele din 11...
VIDEO Joe Biden, mesaj...

Harrison Ford, un star al francizei "Star Wars", a introdus pe scena grupul a cappella Pentatonix, care a interpretat, alaturi de o orchestra, legendarul pasaj muzical creat de John Williams pentru genericul filmelor din aceasta franciza de mare succes. Momentul respectiv a facut parte din campania mondiala de promovare a urmatorului film din seria "Star Wars", ce va fi lansat luna viitoare.

Jennifer Lopez, prezentatoarea galei, a dansat pe scena pe un colaj de piese pop lansate in acest an, spunand: "Seara asta este dedicata muzicii, iar muzica din acest an ma face sa vreau sa dansez".

Unul dintre momentele insolite ale galei a fost creat de Meghan Trainor si Charlie Puth, care i-au surprins pe spectatori cu un sarut "fierbinte" la finalul piesei "Marvin Gaye" pe care au interpretat-o in duet.

Citeste si:
TOP 10 cele mai scumpe oraşe din lume în 2022
TOP 10 cele mai scumpe oraşe...

Selena Gomez a interpretat o versiune originala a noului ei cantec de succes "Same Old Love", vedeta country Carrie Underwood a interpretat o versiune romantica a piesei "Heartbeat", iar Ariana Grande i-a facut pe spectatori sa se ridice de pe scaune si sa danseze pe acordurile melodiei sale "Focus". Justin Bieber a dansat si a interpretat o selectie din piesele sale de succes.

The Weeknd a interpretat piesa "The Hills", trupa Coldplay a incins atmosfera cu o versiune electrizanta a piesei "Adventure of a Lifetime", iar Walk The Moon a transformat intreaga sala intr-o veritabila petrecere dance cu piesa de succes "Shut Up And Dance".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.