Regizorul britanic Ridley Scott, in varsta de 77 de ani, s-a casatorit cu partenera lui de viata, actrita Giannina Facio, in cadrul unei ceremonii ce a fost organizata in mare secret, in vara acestui an.

Artistul britanic a dezvaluit intr-un interviu recent faptul ca s-a casatorit in mare secret cu Giannina Facio, in varsta de 60 de ani, in luna iunie, iar decizia de a nu invita nicio persoana la ceremonia de nunta a fost una voluntara.

"Nimeni nu a stiut, am plecat pur si simplu din oras si ne-am casatorit. Daca ar fi venit cu noi o singura persoana, atunci toata lumea din cercul nostru de prieteni ar fi aflat si ar fi venit la nunta!", a declarat Ridley Scott pentru publicatia The Hollywood Reporter. Ridley nu este singurul membru al familiei Scott care a schimbat juraminte de credinta - fiul sau, regizorul Jake Scott, s-a casatorit si el in aceasta luna, in Anglia.

Ridley Scott traverseaza o perioada extrem de fasta si in viata profesionala - noul sau film, thrillerul SF "Martianul/ The Martian", lansat recent pe marile ecrane, continua sa impresioneze in box office-ul mondial, obtinand deja incasari de peste 480,4 milioane de dolari, iar cineastul a fost recompensat cu o stea pe Walk of Fame din Hollywood, pe 5 noiembrie, in cadrul unei ceremonii la care au asistat numeroase vedete din industria filmului, precum Russell Crowe, Eli Roth, Kristen Wiig, Jerry Bruckheimer si Salma Hayek. Mariajul cu Giannina Facio este cel de-a treilea pentru Ridley Scott, care a fost casatorit anterior cu Felicity Heywood din 1964 pana in 1975 si cu Sandy Watson din 1979 pana in 1989. Cineastul are din prima casatorie doi fii - Jake, nascut in 1965, si Luke, nascut in 1968 - si din a doua casatorie o fiica - Jordan, nascuta in 1978.

Ridley Scott, in varsta de 77 de ani, este creatorul celebrei francize SF "Alien", care a generat la randul ei o noua franciza, "Prometheus".

Regizorul britanic Ridley Scott a fost nominalizat de trei ori la premiile Oscar - pentru filmele "Thelma si Louise" (1991), "Gladiatorul" (2000) si "Elicopter la pamant!" (2001) -, a castigat numeroase premii Globul de Aur, Emmy si BAFTA si este renumit pentru stilul sau cu un puternic impact vizual si pentru obsesia lui pentru detalii. Printre filmele de succes pe care le-a regizat se numara "Alien" (1979), "Vanatorul de recompense" (1982), "Regatul cerului" (2005), "Gangster american" (2007) si "Un ghem de minciuni" (2008).

In ultimii ani, cineastul britanic a impresionat cu filme precum "Avocatul/ The Counselor", "Exodus: Zei si regi/ Exodus: Gods and Kings" si "Martianul/ The Martian".

Citeste si:
Marele cineast italian Franco Zeffirelli a murit la varsta de 96 de...
Marele cineast italian Franco...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.