Aproximativ 350 de persoane s-au adunat, vineri seara, in Piata Universitatii din Bucuresti, pentru un concert dedicat victimelor incendiului care a avut loc pe 30 octombrie, in clubul Colectiv.

La trei saptamani de la tragedia in urma careia si-au pierdut viata 58 de persoane, iar alte aproximativ 150 au fost ranite, tineri cu chitare au cantat in centrul Capitalei piese semnate de Valeriu Sterian, Leonard Cohen, Pink Floyd, Metallica, Phoenix si Cargo.

Concertul, anuntat pe reteaua de socializare Facebook, a inceput in jurul orei 19.30, cand tinerii s-au adunat in Piata Universitatii. De jur imprejurul lor au fost candele aprinse si bannere cu mesaje protestatare.

"Desteapta-te romane, ca am inceput sa murim pe bune" si "Tara arde, ciolanul se imparte!" sunt doua dintre mesajele ramase in Piata Universitatii dupa protestele din urma cu doua saptamani, cand bucurestenii au iesit in strada pentru a cere, printre altele, schimbarea clasei politice, ca urmare a incendiului din clubul Colectiv. Revolta din strada a dus la demisia Guvernului Victor Ponta.

De asemenea, persoanele prezente la adunarea de vineri, din Piata Universitatii, au venit pregatite cu versurile pieselor anuntate pe pagina de Facebook a evenimentului, pentru a-i putea acompania pe muzicieni. "Muzica ne-a scos in strada, muzica ne va tine in strada. Fara scene si amplificare. Unplugged. Multe chitare, voci bune si liniste pentru a se auzi. Pentru a ne auzi suferinta, pentru a ne plange mortii, a ne ruga pentru supravietuitori si a celebra viata" - acesta a fost mesajul transmis pe contul de Facebook al comunitatii ColectivUnplugged, de care tinerii ce s-au adunat in Piata Universitatii au incercat sa tina cont.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.