Scriitorul Mario Vargas Llosa, laureatul premiului Nobel pentru literatura pe 2010, a depus la un tribunal spaniol actele oficiale prin care solicita divortul de sotia sa, Patricia - cu care s-a casatorit in urma cu 50 de ani -, dupa ce s-a indragostit de mama cantaretului Enrique Iglesias.

Potrivit contactmusic.com, Mario Vargas Llosa s-a despartit de Patricia la inceputul acestui an, iar celebrul scriitor sud-american a cerut divortul, in Spania, pentru a oficializa aceasta despartire.

Mario Vargas Llosa are o relatie de mai multe luni cu prima sotie a cantaretului Julio Iglesias, Isabel Preysler, cu care s-a afisat pentru prima data in public in octombrie, la New York. Isabel Preysler, fosta jurnalista si vedeta de televiziune de origine filipineza, este supranumita "Perla Manilei".

Dupa ce a parasit-o pe sotia sa, Patricia, in varsta de 70 de ani, Mario Vargas Llosa, in varsta de 79 de ani, a fost fotografiat in Portugalia, in timpul unei plimbari romantice cu Isabel Preysler, in varsta de 64 de ani, scrie MEDIAFAX.

Celebrul scriitor - care a mai fost implicat intr-un scandal amoros, dupa ce s-a casatorit, in 1955, cu matusa sa Julia Urquidi, de care a divortat in 1964, casatorindu-se un an mai tarziu cu Patricia - a confirmat noua sa relatie intr-o declaratie acordata revistei spaniole Hola!.

Zvonurile privind relatia celor doi au aparut dupa ce acestia au fost fotografiati impreuna la un restaurant din Madrid si dupa ce au participat impreuna la o cina gazduita de printul Charles, la Londra.

Isabel Preysler si Mario Vargas Llosa s-au intalnit pentru prima data in 1986, cand aceasta i-a luat un interviu celebrului scriitor.

Isabel Preysler este prima sotie a cantaretului Julio Iglesias. Cei doi s-au casatorit in 1971 si au impreuna trei copii - Chabeli Iglesias, Julio Iglesias Jr.si Enrique Iglesias -, insa mariajul lor a fost anulat in 1979.

Aceasta a mai fost casatorita de doua ori. In perioada 1980 - 1985, a fost casatorita cu Carlos Falcó, cu care are o fiica, Tamara Falcó. In 1987, Isabel Preysler s-a casatorit cu Miguel Boyer, un fost ministru spaniol de finante, alaturi de care a stat pana la decesul acestuia in 2014. Cu cel de-al treilea sot al sau, Isabel Preysler a mai avut o fiica, Ana Boyer.

Citeste si:
Bojdeuca lui Ion Creangă, închisă pentru un an și jumătate. Va fi...
Bojdeuca lui Ion Creangă,...

In prezent, Preysler are un business in industria cosmeticelor si are colaborari cu branduri de lux precum cel din industria pantofilor Manolo Blahnik.

Mario Vargas Llosa s-a nascut in 1936 la Arequipa (Peru) si a copilarit in Bolivia impreuna cu mama si bunicii materni, inchipuindu-si ca tatal lui e mort si ca fusese un erou. In realitate, la cinci luni dupa casatorie isi parasise sotia insarcinata si avea sa-si revada fiul abia zece ani mai tarziu, cand Mario s-a intors in Peru. Intre 1950 si 1952, el urmeaza cursurile unei scoli militare din Lima - experienta descrisa in primul roman, "Orasul si cainii" (1963).

In 1955, se casatoreste cu o matusa, Julia Urquidi, provocand un mare scandal in familie, si divorteaza de ea in 1964, pentru ca, un an mai tarziu, sa se casatoreasca cu verisoara lui, Patricia. Intre timp, lucrase in Franta ca profesor de spaniola si ziarist. Dupa o tinerete in care se apropiase de comunism, ia distanta fata de Fidel Castro, ba chiar il acuza pe Gabriel Garcia Marquez, odinioara prieten, de servilism. Calatoreste, preda la universitati din America si Europa, devine scriitor celebru prin forta epica, luciditatea si ironia sa.

Citeste si:
10 citate ale lui Vargas Llosa care iti vor ramane intiparite in minte
Top 10 citate ale...

Scriitorul este tradus in limba romana din 1970, iar editura Humanitas a inaugurat, in 2005, o serie de autor Llosa, care are, in prezent, peste 20 de titluri. Printre cele mai cunoscute carti ale lui Mario Vargas Llosa se numara: "Orasul si cainii", "Conversatie la catedrala", "Casa Verde", "Pantaleon si vizitatoarele", "Matusa Julia si condeierul", "Razboiul sfarsitului lumii", "Istoria lui Mayta", "Cine l-a ucis pe Palomino Molero?", "Povestasul", "Elogiu mamei vitrege", "Lituma in Anzi", "Pestele in apa", "Caietele lui Don Rigoberto", "Paradisul de dupa colt", "Ratacirile fetei nesabuite" - incununate aproape toate cu premii literare.

Citeste si:
Diana Șoșoacă, acuzații dure la adresa soțului, în plin divorț. De...
Diana Șoșoacă, acuzații dure...

Proza lui Mario Vargas Llosa este aceea a "realismului magic". De asemenea, scriitorului Mario Vargas Llosa i-a fost decernat premiul Nobel pentru literatura pe anul 2010 pentru "cartografierea structurilor puterii, pentru descrierile sale patrunzatoare care vorbesc despre rezistenta individului, revolta si esecul sau", potrivit Academiei regale din Suedia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.