Actorul si regizorul Denzel Washington va primi distinctia Cecil B. DeMille -un Glob de Aur onorific- pentru contributia sa la dezvoltarea industriei cinematografice, la gala care va avea loc in ianuarie 2016, la Los Angeles, au anuntat, luni, organizatorii evenimentului, potrivit contactmusic.com.

Asociatia presei straine de la Hollywood (The Hollywood Foreign Press Association, HFPA) il va onora pe Denzel Washington la cea de-a 73-a gala a sa, care va avea loc pe 10 ianuarie.

"Cariera lunga si legendara a lui Washington este marcata de numeroasele sale roluri in fata si in spatele camerei de filmat", a spus Lorenzo Soria, presedinte al HFPA, intr-un comunicat dat publicitatii luni. "Este un privilegiu pentru HFPA sa ii onoreze contributile la dezvoltarea industriei prin acordarea premiului Cecil B. DeMille", se arata in acelasi document.

Premiul Cecil B. DeMille este numit dupa regizorul hollywoodian a carui cariera a cuprins atat epoca filmului mut, cat si cinematograful cu sunet. Anul acesta, distinctia i-a fost acordata actorului si regizorului George Clooney. Printre celelalte vedete de cinema recompensate cu acest premiu se numara actorii Jodie Foster, Morgan Freeman si Robert De Niro si regizorii Steven Spielberg, Woody Allen si Martin Scorsese.

Actorul american Denzel Washington, nascut pe 28 decembrie 1954, a devenit celebru in anii '90, pentru interpretarea reusita a unor personaje care au existat in realitate, precum Steve Biko, Malcolm X, Rubin Carter, Melvin B. Tolson, Frank Lucas si Herman Boone. El a castigat doua Globuri de Aur si doua premii Oscar ("Glory" si "Zi de instructie"), fiind al doilea artist afro-american, dupa Sidney Potier, care a castigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor intr-un rol principal, datorita prestatiei sale din filmul "Zi de instructie" (2001). Actorul american a jucat, de asemenea, in "Book of Eli", in regia fratilor Allen si Albert Hughes, si in pelicula "Unstoppable", regizata de Tony Scott.

De asemenea, Denzel Washington a regizat doua filme pentru marele ecran - "Antwone Fisher" (2002) si "La inceput a fost cuvantul/ The Great Debaters" (2007) - si a fost anuntat ca va regiza al noualea episod din cel de-al 12-lea sezon al serialului "Anatomia lui Grey".

Citeste si:
Tily Niculae și-a început cariera la doar 16 ani. Cât de greu i-a...
Tily Niculae și-a început...

Nominalizarile la premiile Globul de Aur 2016 vor fi anuntate pe 10 decembrie, scrie MEDIAFAX.

Globurile de Aur 2016 vor fi inmanate cu doar cateva zile inainte de anuntarea nominalizarilor la premiile Oscar, p+e 14 ianuarie 2015. Gala de decernare a premiilor Oscar, evenimentul care incheie sezonul trofeelor de la Hollywood, va avea loc pe 28 februarie.

Gala Globurilor de Aur, desi ramane unul dintre evenimentele de marca, fiind foarte apreciata de staruri, este criticata de o parte a industriei cinematografice, care pune sub semnul intrebarii reprezentativitatea unora dintre cei aproximativ 90 de membri cu drept de vot care decid castigatorii premiilor - unii dintre ei nici nu mai sunt jurnalisti activi -, in comparatie cu cei 5.800 de membri cu drept de vot din Academia de film americana, organizatia care decerneaza Oscarurile.

Citeste si:
15+ tinute extravagante ale vedetelor care au atras atentia in 2019
15+ tinute extravagante ale...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.