Cine conduce in topurile Billboard al celor mai bune albume de debut, respectiv al celor mai bune formatii din toate timpurile, potrivit contactmusic.com.

Publicatia Billboard a intocmit clasamente cu albumele care au cunoscut cel mai mare succes in America si artistii debutanti, iar discul "21" al interpretei britanice Adele se afla pe primul loc, fiind urmat de coloana sonora a filmului "Sunetul Muzicii/ Sound of Music", in timp ce The Beatles este cea mai buna trupa.

Topul face o recapitulare a Billboard 200, din august 1963, si ia in calcul numarul de saptamani petrecute de un album pe prima pozitie si timpul in care fiecare disc s-a aflat in clasamentul celor 200 cele mai bune materiale discografice, scrie MEDIAFAX.

Albumul "21" al lui Adele a stat 24 de saptamani pe primul loc si 78 de saptamani consecutiv in top 10, petrecand in total 245 de saptamani in topul Billboard 200, de la lansarea din martie 2011. Duminica, interpreta britanica in varsta de 27 de ani isi lanseaza cel de-al treilea album, intitulat "25".

Coloana sonora a filmului "Sunetul Muzicii/ Sound of Music", care a implinit anul acesta 50 de ani de la lansare, se afla pe locul al doilea in clasamentul intocmit de Billboard, multumita faptului ca a petrecut doua saptamani pe primul loc in top si 109 saptamani in primele zece titluri.

"Thriller" (1982), celebrul album semnat de Michael Jackson, se afla pe locul al treilea, cu 37 de saptamani petrecute pe primul loc si 78, in top 10.

The Beatles a fost desemnata cea mai buna formatie din toate timpurile in Billboard 200, avand 19 albume care au stat pe primul loc in clasament si petrecand in total 132 de saptamani in topurile Billboard. Al optulea album de studio al britanicilor, "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band", a ramas 15 saptamani pe primul loc in top, in 1967.

In primele zece locuri ale aceluiasi clasament se afla The Rolling Stones, dar si Taylor Swift, care a debutat in topul Billboard in noiembrie 2006, lansand 8 albume care au ajuns intre primele 20 clasate, patru dintre acestea atingand prima pozitie. Astfel, Swift se afla pe locul al optulea in clasamentul recent realizat de Billboard, fiind singurul artist dintre primii 30 care si-a inceput cariera in topuri dupa anul 2000.

Citeste si:
Un fost membru al trupei The Beatles dezvaluie cum isi mentine...
Un fost membru al trupei The...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.