Cantareata irlandeza Enya a confirmat, duminica, faptul ca a inregistrat, dupa o pauza de sapte ani, un nou album de studio, intitulat "Dark Sky Island", ce va fi lansat pe 20 noiembrie, informeaza nme.com.

Precedentul album de studio al artistei irlandeze s-a intitulat "And Winter Came..." si a fost lansat in anul 2008. Proiectul unui nou disc al cantaretei a fost pastrat in mare secret, insa Hot Press, o publicatie din Dublin, a dezvaluit faptul ca Enya a inceput sa inregistreze pentru noul album inca din 2012.

Pentru acest material discografic, artista colaboreaza din nou cu doi buni prieteni ai sai - producatorul muzical Nick Ryan si textiera Roma Ryen. Album "Dark Sky Island" are ca principala sursa de inspiratie poeziile pe care Roma Ryan le-a scris despre Insula Sark.

Discul include 11 piese si va fi lansat pe 20 noiembrie. De asemenea, acesta va fi primul album pe care Enya il va lansa pe vinil dupa "Shepherd Moons" din 1992, scrie MEDIAFAX.

Enya, nascuta cu numele Eithne Ni Bhraonain, pe 17 mai 1961, este o cantareata si compozitoare irlandeza, a carei cariera a inceput in 1980. A devenit cunoscuta pe plan international gratie coloanei sonore pe care a compus-o pentru serialul de televiziune "The Celts", produs de BBC in 1986. Cu un stil muzical distinct, usor de recunoscut pentru armonii vocale ample, melodii folk irlandeze si reverberatii eterice, pe un sunet de fundal de sintetizator, Enya a inregistrat cantece in 10 limbi. Albumele sale s-au vandut in peste 75 milioane de copii, iar artista a castigat patru premii Grammy si a primit o nominalizare la Oscar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.