Trupa finlandeza Nightwish, care va concerta pe 10 decembrie, la Bucuresti, isi manifesta compasiunea pentru victimele tragediei din clubul Colectiv si precizeaza ca nu va folosi efecte pirotehnice in show-ul sau din Capitala, potrivit unui anunt al managementului formatiei.

Nightwish isi manifesta compasiunea pentru victimele tragediei din clubul Colectiv si precizeaza ca nu va folosi efecte pirotehnice in show-ul sau de la Bucuresti, care este programat pe 10 decembrie, la complexul Romexpo.

"Ne pare foarte rau pentru incendiul izbucnit in club si pentru victime si familiile lor", se spune intr-un anunt publicat de managementul trupei Nightwish, sambata, pe contul de Facebook al formatiei.

Totodata, Nightwish precizeaza ca respecta memoria victimelor tragediei si este alaturi de toti romanii pentru a depasi aceste momente, chiar daca acest lucru este foarte dificil in prezent. "Nu vom avea efecte pirotehnice la show-ul nostru. Pace tuturor", se mai spune in anuntul trupei Nightwish.

Anuntul a fost facut dupa ce unii dintre fanii romani ai trupei au publicat pe Facebook intrebari referitoare la o eventuala anulare a concertului de la Bucuresti, ca urmare a tragediei din clubul Colectiv.

In urma incendiului din clubul Colectiv, din 30 octombrie, si-au pierdut viata 39 de persoane, dintre care sapte au decedat sambata, cinci in spitale din Capitala si doua in Olanda, unde au fost transferate. In spitalele din Bucuresti mai sunt internate 106 persoane ranite in incendiul din clubul Colectiv, din care 47 in stare grava si critica.

Formatia finlandeza Nightwish va concerta pe 10 decembrie, de la ora 20.00, la complexul Romexpo din Bucuresti, acest eveniment facand parte din turneul de promovare "Endless Forms Most Beautiful", potrivit unui anunt facut in luna martie, scrie MEDIAFAX.

In turneul de promovare "Endless Forms Most Beautiful" vor fi incluse 20 de show-uri, cel din Romania fiind prezentat de ARTmania. Biletele pentru Romania, Serbia si Bulgaria au fost puse in vanzare in retelele partenere ARTmania, mai multe detalii fiind disponibile pe www.nightwish.artmania.ro. Artistii invitati la concertele trupei Nightwish din acest turneu sunt Arch Enemy si Amorphis.

Citeste si:
Trupa ASIA se reunește. Irina Nicolae nu a fost invitată la...
Trupa ASIA se reunește. Irina...

"Endless Forms Most Beautiful", albumul de studio cu numarul opt al uneia dintre cele mai cunoscute trupe de symphonic power metal, a fost lansat in Europa pe 27 martie. Este primul disc al formatiei cu noua solista, Floor Jansen, si alaturi de Troy Donockley, care a trecut de la statutul de invitat la cel de membru cu drepturi depline. Este si primul material fara bateristul Jukka Nevelainen, care a luat o pauza de la activitatea formatiei din cauza insomniei cronice de care sufera, fiind nevoit sa abandoneze inregistrarile albumului si turneul mondial de promovare a acestuia. Astfel, partea de percutie a fost preluata de Kai Hahto.

Albumul a fost inspirat, dupa cum a declarat membrul fondator al formatiei, Tuomas Holopainen, de un citat celebru din cartea "Originea speciilor", publicata de naturalistul Charles Darwin in 1859: "Endless forms most beautiful" ("forme nenumarate dintre cele mai frumoase") descrie evolutia speciilor de la un stramos unic comun catre cele mai variate organisme vii. Albumul "se concentreaza pe ideea ca toate fiintele vii de pe pamant sunt inrudite unele cu altele, detin o origine comuna si, de aceea, toata lumea este la acelasi nivel", declara Tuomas.

Citeste si:
Chase & Status pregătesc un show incendiar la festivalul Massif
Chase & Status pregătesc un...

Incepand din 1996 si pana in prezent, Nightwish si-a castigat un public reprezentativ amator de rock si nu numai. Trupa a lansat in 2000 albumul "Wishmaster", clasat pe primul loc in topurile nationale si premiat cu Globul de Aur. Rock Hard, revista germana considerata un trendsetter in materie de rock, a clasat materialul discografic pe prima pozitie in topul anului 2000, inaintea unor productii semnate de Iron Maiden si Bon Jovi.

"Century Child", albumul lansat in 2002, a adus trupei o schimbare benefica de imagine prin prezenta orchestratiei clasice in "Bless the Child", "Ever Dream", "Feel For You" si "The Beauty of the Beast". "Phantom of the Opera" este favorita fanilor, o piesa inspirata din compozitia lui Andrew Lloyd Webber. Albumul a fost premiat cu discuri de aur si platina in Finlanda. In 2003, Nightwish a realizat DVD-ul "End of Innocence", povestea trupei in cuvintele lui Holopainen si Nevalainen.

Citeste si:
Art Safari a deschis Muzeul secret din inima Bucureștiului
Art Safari a deschis Muzeul...

"Nemo" a castigat primul loc in clasamentele din Finlanda si Ungaria, a intrat in top 10 din cinci tari si este considerata cea mai buna piesa a formatiei, ea fiind inclusa pe albumul "Once", lansat in iunie 2004. Pe "Once", noua din 11 piese sunt acompaniate de London Session Orchestra. Cu trei discuri de platina in Finlanda si unul in Germania, cu un disc de aur in Suedia, Grecia, Norvegia si Ungaria, "Once" a generat ascensiunea rapida a trupei pe culmile succesului.

Albumul s-a bucurat de aprecierile criticilor si a fost promovat intr-un turneu mondial de mare amploare, chiar si intr-un concert sustinut in deschiderea Campionatului Mondial de Gimnastica din 2005 de la Helsinki. Piesa "Wish I Had an Angel" a fost inclusa in coloana sonora a filmului "Alone in the Dark". Un milion de exemplare ale albumului "Once" s-au vandut in 2005.

Citeste si:
Familia Addams vizitează Craiova. Spectacolul Outfitul Șearpelui se...
Familia Addams vizitează...

La sfarsitul anului 2005, Nightwish s-a despartit de solista Tarja Turunen. Ultimul concert sustinut in vechea formula a fost inregistrat si distribuit pe DVD-ul live "End of an Era", produs in iunie 2006 si premiat in mai multe tari.

Pe 15 septembrie 2006, trupa a intrat in studio pentru inregistrarea albumului "Dark Passion Play", incepand cu toate instrumentele, mai putin vocea feminina. Inca din martie 2006, trupa primea demo-uri pentru selectia unei noi soliste, iar in mai 2007 a fost aleasa suedeza Anette Olzon. Prima piesa si primul single de pe noul album interpretat alaturi de Anette a fost "Eva", cantec vandut exclusiv in scopuri caritabile pe site-ul formatiei. "Dark Passion Play" a fost inregistrat in Abbey Road Studios din Londra, alaturi de London Philharmonic Orchestra si Metro Voices Choir.

Nightwish nu a dezamagit, iar "Dark Passion Play" este in acest moment unul dintre cele mai de succes albume, cu vanzari de peste doua milioane de exemplare. Show-ul spectaculos si productia costisitoare din spate au facut ca turneul de promovare sa inregistreze numeroase concerte cu casa inchisa.

Nightwish a mai concertat in Romania, in urma cu mai multi ani - prima data la Sala Palatului din Bucuresti, a doua oara, la Sala Polivalenta, iar a treia oara la festivalul ARTmania de la Sibiu (2009).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.